Etablerer gründerlandskap på campus

14. januar 2014

Seks studentbedrifter flytter inn i syv kontorlandskaper på Handelshøyskolen BI. Her skal de ferske bedriftene fungere som sparringspartnere i forfølgelsen av entreprenørskapsdrømmen.

- Mandag 13. januar åpnet vi seks gründerkontorer, samt et fellesområde som har fått navnet BI co-workingspace. Her skal vi lage en møteplass for entreprenørskap, ideutvikling og bedriftsoppstart på BI, forteller Tor Haugnes, høyskolelektor ved institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved Handelshøyskolen BI. p>

Konseptet er enkelt, ved å tilby et åpent kontorlandskap til disposisjon for de seks nyetableringene vil de lettere kunne utveksle tanker og ideer omkring gründervirksomhet. Kontorene blir som en felles læringsplattform der studentene kan delta i felles rådgivning og problemløsing.

- I tillegg vil det bli avholdt arrangementer hvor vi inviterer tidligere BI-studenter som ønsker å dele sine erfaringer, oppstartsworkshops og andre relevante emner for entreprenørskap i praksis. De seks gründerbedriftene vil også dele sine erfaringer og bidra til arrangementer i co-workingspacet, sier Haugnes.Fra venstre: Henrik Ruud, Martin Fossedal, Sebastian Fongen

 

God start for Epletips

En av de seks bedriftene har fått navnet Epletips. Bedriften ble startet i januar 2014 av Henrik Ruud, som studerer Bachelor of Business Administration ved Handelshøyskolen BI. Med seg på laget har han klassekamerat Martin Fossedal og NITH-studenten Sebastian Fongen. Ruud har tidligere etablert Eplehjelp AS, et lite IT-konsulentselskap med fokus på Apple-produkter. Etter arbeidet med Eplehjelp bestemte han seg for å starte en nettside med tips, triks og omfattende kursing. Visjonen var enkel, de tre ville sørge for at du får en enklere eplehverdag. Resultatet ble epletips.no.

- Det at BI ønsker å bygge opp et gründermiljø og legge forholdene tilrette for videre utvikling, setter vi stor pris på. Her får vi en mulighet til å sparre og dele erfaringer med andre som er i samme situasjon som oss og ta i bruk ressurser vi ikke hadde fått tilgang til uten dette konseptet, sier Ruud.

Du kan også se alle nyheter her.