Norsk valutatrader lærer opp internasjonal finansbransje

27. februar 2014

Etter flere år som valutatrader i NYC bestemte BI-alumni Gisle Jenssen Malnes å utvikle en global tradingsimulator for finansbransjen, skriver E24.

- Det er vanskelig å lære nyansatte i banker hvordan finansmarkedene virker i praksis uten å risikere å tape store penger, sier gründer Gisle Jenssen Malnes til E24.

Men opplæringen i hvordan alt henger sammen i praksis mangler. Det merket han selv som nyutdannet økonom fra Handelshøyskolen BI og University of Edinburgh.

Han har nå utviklet et onlinebasert tradingsystem som han mener vil løse store deler av problemet.

Faksimile fra E24

- Forståelse for usikkerheten i de finansielle markedene er alfa og omega for å lykkes, sier Malnes.

Les hele saken på E24 her.

Selv startet han som rente- og valutamegler i en større nordisk bank etter endte studier, og arbeidet mot institusjonelle kunder. Han erfarte raskt at det ble vanskelig å prøve seg på de finansielle markedene uten risiko, og banken brukte store ressurser på opplæring.

Ideen startet å svirre i bakhodet: Her må det finnes et bedre system for opplæring av nyansatte med solide fagkunnskaper i bunn.

Med den nye online tradingstjenesten, BOC-trading, lærer brukeren hvordan finansmarkedene reagerer på ulike hendelser. Alt i programmet skjer i sanntid, og kundene kan både spille med og mot andre brukere på tvers av landegrensene.

Simulatoren har fått mye oppmerksomhet i næringslivet, og blir blant annet brukt av den britiske storbanken CitiBank.

Du kan også se alle nyheter her.