Kronen på verket

15. mai 2014

- Akkrediteringene er den mest solide bekreftelsen på at BI leverer forskning og utdanning av høy internasjonal kvalitet, forteller rektor til Kapital, 15. Mai.

Faksimile fra Kapital 15. mai

Nylig ble BI tildelt akkrediteringen fra Associate to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). I forbindelse med kvalitetsstempelet forteller rektor Tom Colbjørnsen til Kapital hvordan hans åtte år som rektor har vært, og om de strategiske grepene som har gjort BI til en av verdens ledende handelshøyskoler.

-Det jeg er mest stolt av å ha oppnådd i løpet av mine åtte år som rektor er at vi nå fremstår som en tydligere handelshøyskole, forteller Colbjørnsen.

Han legger til at tiden som rektor har vært lærerik. I løpet av hans rektortid har BI passert NHH på FT- rankingen og fått tittelen "Triple Crown". Denne suksessen har vært en utfordrende prosess, men lenge vært en han hans målsetninger.

LEDELSE I PRAKSIS

- Ved akademiske institusjoner jobber man med kolleger som brenner sterkt for jobben sin. Det er topp kompetanse og god energi.

BIs avtroppende rektor er utdannet siviløkonom og var tidligere Professor i organisasjon og ledelse ved NHH. Han påpeker at rektorrollen har gitt han verdifull erfaring når han nå beveger seg ut i forskningsfeltet igjen.

- Noe jeg vil se på er hva som skal til for at toppledere i store selskaper skal ha nødvendig handlingsrom og gjennomføringskraft.

- Jeg er ikke i tvil om at disse årene har gitt meg nye synspunkter, legger rektor til.

Du kan også se alle nyheter her.