Vanligere å ta etterutdanning tidlig i 30-årene

9. september 2014

Studentene som tar videreutdanning ved Handelshøyskolen BI, er i snitt ti år yngre enn i 2004.

Aftenposten skriver mandag om Trude Isaksen som tok en ny mastergrad ved siden av jobb som 32-åring. Mastergraden tok hun i ledelse og strategisk kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI. Siden det har hun rykket opp to ledernivåer.

- Jeg ville etterutdanne meg både på grunn av flere karrieremuligheter og for å få et bredere nedslagsfelt. Men først og fremst var det fordi jeg liker å lære og ville utvikle meg innenfor det jeg jobbet med, sier Isaksen.

Se oppslag om etter- og videreutdanning i nettutgaven til Aftenposten her .

33-åringene vil ha påfyll
Ved Handelshøyskolen BI merker de et markant fall i alderen til de som tar etter- og videreutdanning. Studentene er i gjennomsnitt nesten ti år yngre enn de var for ti år siden.

Tall BI har hentet ut, viser at gjennomsnittsalderen til videreutdanningsstudentene har falt fra 43,2 år 2004 til 33,5 år i 2014. Og det er studier i ledelse og strategi som er mest populært. Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand, tror utviklingen er en refleks av et arbeidsliv i stadig forandring.

- Samtidig har teknologiutviklingen og nye og fleksible undervisningsformer muliggjort at man kan studere hvor og når man vil, og at man lett kan kombinere studier med jobb, mener Henjesand.

Du kan også se alle nyheter her.