Økonomiklassen i London

20. februar 2015

Hvert år reiser 2. klasse til London for lære av de største og beste. – Kjekk tur som var både lærerik og sosial, forteller Stine-Marte Elgsås

London School of Economics

Det første besøket gikk til London School of Economics. Der fikk vi en flott orientering og omvisning av et fantastisk studietilbud. Skolen er en privatskole med over 100 nasjonaliteter, hvor klassene er multinasjonale og man må være klar for å samarbeide med flere nasjonaliteter. Skolen hadde døgnåpent bibliotek/lesesal, egen nattklubb, treningssenter og utrolig mange forskjellige undergrupper for studentene.

Bloomberg

Vi besøkte deretter Bloomberg i deres topp moderne kontorbygg i flere etasjer med glassvegger som skilte møterom fra arbeidsplasser, 3 skjermer pr arbeidsstasjon, møteplasser og en fantastisk kantine med bredt utvalg som i tillegg var gratis!

Alle gjennomgikk en BAT (Bloomberg Aptitude test) som tok 2 timer, 100 spørsmål fordelt på flere emner som matematikk, økonomisk analyse mm. Når testresultatet foreligger rangeres alle anonymt i Bloombergs database hvor bedrifter kan søke opp alternative kandidater til deres ledige stillinger. Gjennom Bloomberg kan eventuelle kandidater kontaktes.

Felles lunsj og middag

Johnny ordnet med felles lunsj og middag for reisefølget på Melanie´s. I restauranten fikk vi besøk av Jarle Veierød fra UBS  som snakket om hans vei til finans-London og litt om hvordan det er å jobbe innen finanssektoren i London. Han oppfordret alle som har interesse for finans til å satse og prøve seg i utlandet, der tempo, pengebeløp etc er større enn hjemme. 

Tidligere BI Bergen student Kjetil Storebø fra Breakwater Capital fortalte kort om hans studie ved Cass Business School og nå som ansatt hos Breakwater Capital. Han hastet fort videre i et møte, men forsikret oss om vi hadde spørsmål måtte vi ikke nåle med å kontakte han.

Etter middagen gikk alle ut samlet på et utested hvor Johnny hadde ordnet med inngang. Her var forholdene perfekt for sosialisering og god dans.

Bank of England

Reisefølget besøkte museumsdelen av sentralbanken i Storbritannia, Bank of England grunnlagt i 1694.  Først som privateid institusjon for å fremme det gode for folket i Storbritannia ved å opprettholde monetær og finansiell stabilitet. I dag har bankens rolle utviklet seg og er nå sentrert om forvaltning av landets valuta og dens posisjon i sentrum av Storbritannias finansielle system.  

Oljefondet

På NBIM Oljefondet ble vi møtt av Øyvind Schanke fra ledergruppen i Norges Bank Inverst Management. Schanke er investeringsdirektør for markedseksponering. Han ga oss en innføring i hva NBIM Oljefondet sine arbeidsoppgaver er og hvordan de bygger nettverk og investerer i andre land. 

Microsoft

Å kunne få besøke noe så stort som Microsoft er utrolig kult og tøft. Vi fikk er innføring i hvordan de jobber med forskjellige oppdrag fra deres kunder.

Vi ble overrasket over den amerikanske kulturen som bedriften har i UK. Vi ble utfordret på våre kreative sider ved caseløsing innen for reklame/sosiale medier som ble presentert av de forskjellige gruppene.

Barclays Bank

En tidligere student ved BI Bergen, Atle nå ansatt i en toppstilling ved Barclays Bank fortalte om hvordan han var kommet dit han er i dag.  Innen bank er det mange hovedområder å arbeide i og om bank, aksjer og investering er noe man kunne tenke seg å holde på med så er ”London the place to be”.

Internships og traineestillinger

Generelt hadde alle bedriftene vi besøkte forskjellige internship ordninger og traineestillinger som de informerte om. Stort sett alle krever B i snitt eller bedre. Gode referanser og gjerne en x-faktor som sier noe om hvem du er. Gode tips til hvordan en CV bør se ut og vi fikk tips om hvordan intervju og tester ble utført for å finne frem til best egnede kandidater til de aktuelle stillinger.

Gode opplevelser og nye bekjentskaper

En kjekk tur som var lærerik og sosial. Vi sitter igjen med gode opplevelser og nye bekjentskaper. Stor takk til Johnny som engasjerer seg og legger forholdene til rette for at vi studenter får mulighet til å reise på studietur. 

Tekst: Stine-Marte Elgsås
Foto: Marcus Allen Edwards

Du kan også se alle nyheter her.