Alumnikveld på ambassaden

22. april 2015

- Uten et godt nettverk kan du være temmelig hjelpeløs. Med et godt ivaretatt nettverk kan du få til uendelig mye, sier Kai Eide, Norges ambassadør i Sverige.

Deltakere fra seks forskjellige europeiske land, i tillegg til Kina, møtte onsdag den 15. april opp på alumnikveld på den norske ambassaden i Sverige. Blant de norske var deltakerne tidligere studenter fra fem universiteter og høyskoler i Norge, som i dag arbeider i Stockholm. 

 

Handelshøyskolen BI var sammen med ambassaden arrangør bak samlingen der et førtitalls tidligere studenter ved BI, Universitetet i Stavanger (UiS), Universitetet i Tromsø (UiT), Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) og Universitetet i Oslo (UiO) møttes for å utveksle erfaring og kunnskap, samt å bygge nettverk. Ambassadør Kai Eides hovedbudskap til forsamlingen var at du aldri må undervurdere nytten i å hilse på nye mennesker, og ikke minst – å bruke tid og energi på å opprettholde kontakt med både nye og gamle bekjente.

 

Fiskeriutsending for Norges sjømatråd til Sverige og ambassaderåd ved ambassaden i Stockholm, Line Kjelstrup, delte også av sine studie- og karriereefaringer. Hun startet selv på Universitetet i Tromsø og fakultetet Norges fiskerihøgskole hvor hun tok utdannelsen Fiskerikandidat. Kjelstrup fortalte både om hvordan hun jobber strategisk i Sverige for å synliggjøre norske sjømatprodukter, og om hvordan det som nyutdannet var å være kvinne i en mannsdominert bransje.

 

Kilde: Norges ambassade i Sverige

Du kan også se alle nyheter her.