-

– Hvis jeg er den smarteste i rommet, er jeg i feil rom

21. april 2016

Helt fra han var liten ville han bli best i det han drev med. Han tok alltid utfordringer på strak arm og oppholdt seg på et tidspunkt mer utenfor komfortsonen enn inni.

I dag jobber han i kommunikasjonsavdelingen til Siemens Norge. I august begynner eventyret hos Gambit Hill+Knowlton Strategies.

Martin Hoff Pedersen

(Foto: Fredrik Christensen)

Martin Hoff Pedersen (24) gikk fra å være aktiv som både fotballspiller, skater og turner til å bli en toppstudent med unik erfaring. I løpet av studietiden ble han kåret til månedens student av Kommunikasjonsforeningen, årets ildsjel og årets andreklassing av linjeforeningen på studiet sitt. Lite visste 24-åringen fra Oppland at han bare tre og et halvt år etter påbegynt studieløp skulle kapre drømmejobben. 

Søken etter noe mer
Martin vokste opp på Gjøvik som ett av tre barn. Han ble oppfattet som en aktiv person som hadde en rolle innenfor mange forskjellige idretter. Hans søken etter hele tiden å bli utfordret har preget han siden tidlig i tenårene.

– Turntreneren min ville at jeg skulle flytte til Oslo for å bli norgesmester i turn da jeg var 12 år. De spurte foreldrene mine om de ville flytte til hovedstaden for å la meg utvikle meg innenfor idretten. Det sa de naturligvis nei til, og det var nok like greit, flirer han.

Engasjement som åpnet dørene
Helt siden starten av førsteklasse på Handelshøyskolen BI hadde Martin et klart mål. Han skulle jobbe for et av de store PR-byråene, Geelmuyden Kiese eller Gambit Hill+Knowlton. Gjennom sin tid på BI gikk han fra å være en klassisk «A4-student» til å bli en strukturert toppstudent med utallige baller i luften.

– Jeg ville ha gode karakterer med en gang, men skjønte fort at jeg ikke hadde den faglige tilnærmingen ved å skrive akademisk. Da begynte jeg å engasjere meg. Først i linjestyret, så i KommCase, videre til klassekontakt og senere i ledelsen til SBIO. Jeg innså veldig fort at hvis jeg skal utvikle meg, føle meg trygg når jeg kommer ut i arbeidslivet og samtidig ha en bra studietid så må jeg gå inn i det jeg kaller for «læringssonen» min.

Læringssonen er den sonen som befinner seg utenfor komfortsonen hans. På denne måten opplevde han best mulig resultat. I ettertid ser han at det er de ulike vervene han har hatt i studentforeningen som har gjort at han sitter igjen med unik og verdifull erfaring han aldri ville opparbeidet seg ellers.

Drømmen som ble til virkelighet
Høsten 2015 ble starten på en drømmereise for Martin. Bare tre og et halvt år etter at han startet på BI skulle drømmen om en hverdag i et av Norges største kommunikasjonsbyråer bli virkelighet.

– Jeg ble innkalt til førstegangsintervju hos Gambit, og var ekstremt nervøs. Jeg forberedte meg godt og hadde en klar plan bak det jeg skulle si. Jeg kom dessverre ikke videre i prosessen, men tok ikke det som noen skuffelse. Jeg var stolt over at jeg i det hele tatt hadde kommet til et intervju.

På et tidspunkt hadde han opp til 40 søknader ute hos ulike selskaper i Norge, og er nok den eneste nyutdannede personen som bokstavelig talt har plantet foten på bordet under et jobbintervju med Geelmuyden Kiese. På det travleste hadde han fire forskjellige intervjuer og casepresentasjoner på en uke. Så ringte Gambit igjen.

– Gambit hadde gått igjennom alle søknader en gang til og de ønsket å ha et andregangsintervju med meg og en annen kandidat. Ettersom det hadde kommet inn et tresifret antall søknader, skjønte jeg at jeg virkelig måtte bevise hvorfor jeg skulle bli valgt foran kompetente masterstudenter. Jeg gikk derfor til BI Karriereservice og søkte råd om hvordan jeg skulle opptre og få frem mine kvaliteter som nyutdannet.

Han følte selv at gjennomføringen av andregangsintervjuet gikk veldig bra, og fikk et tredjegangsintervju. Her ble han utfordret på både skrive- og presentasjonsferdigheter, caseløsning og en stresstest.

– Jeg ble ringt opp bittelille julaften, og ble fortalt at jeg hadde fått jobben. Jeg var helt i sjokk. Klarte ikke å si noe som helst. Jeg hadde klart å nå målet mitt to år tidligere enn det jeg hadde planlagt. Det er den beste julegaven jeg noen gang har fått. En helt ubeskrivelig følelse.

Martin Hoff Pedersen

(Foto: Fredrik Christensen)

– Om fem år har jeg jobben din
På spørsmål om hva som skal til for å lykkes i kommunikasjonsbransjen svarer Martin at man må være allsidig, og ikke minst tilpasningsdyktig.

- Du kommer til å jobbe med så mange forskjellige kunder og personligheter. Du må hele tiden være motivert for å gå den ekstra milen, jobbe overtidstimer og levere gode resultater. I tillegg må du ha en stor drivkraft og vite hvor du vil. Det sa jeg også til vedkomne som intervjuet meg hos Gambit, at om fem til syv år har jeg jobben din. Jeg var også veldig ærlig på det at jeg ikke er noen verdensmester ettersom jeg var nyutdannet. Det tror jeg veldig mange studenter kan ta til seg. Selv om du som nyutdannet sitter med en unik faglig tyngde er det helt annerledes når du kommer ut i arbeidslivet.

Han beskriver bransjen som en bransje som kontinuerlig er i utvikling, og en bransje hvor man må tilpasse seg situasjonen i samfunnet og markedskreftene. Han sier også at det er en utfordrende bransje på grunn av høy konkurranse.

- Det krever mye jobb, og det gjelder å være både kreativ og strategisk i tankegangen. I tillegg må man ha et ønske om å jobbe i et byrå for å lykkes. Det er utfordrende, men samtidig er det der du lærer mest, i hvert fall etter studietiden. Det er viktig og være sugen på å lære. Jeg tenker alltid at dersom jeg er den smarteste i rommet, er jeg i feil rom, avslutter han.

Drømmen som ble til virkelighet 

Høsten 2015 ble starten på en drømmereise for Martin. Bare tre og et halvt år etter at han startet på BI skulle drømmen om en hverdag i et av Norges største kommunikasjonsbyråer bli virkelighet.

 

Jeg ble innkalt til førstegangsintervju hos Gambit, og var ekstremt nervøs. Jeg forberedte meg godt og hadde en klar plan bak det jeg skulle si. Jeg kom dessverre ikke videre i prosessen, men tok ikke det som noen skuffelse. Jeg var ekstremt stolt over at jeg i det hele tatt hadde kommet til et intervju.

 

På et tidspunkt hadde han opp til 40 søknader ute hos ulike selskaper i Norge, og er nok den eneste nyutdannede personen som bokstavelig talt har plantet foten på bordet under et jobbintervju med Geelmuyden Kiese. På det travleste hadde han fire forskjellige intervjuer og casepresentasjoner på en uke. Så ringte Gambit igjen.

 

Gambit hadde gått igjennom alle søknader en gang til og de ønsket å ha et andregangsintervju med meg og en annen kandidat. Ettersom det hadde kommet inn et tresifret antall søknader, skjønte jeg at jeg virkelig måtte bevise hvorfor jeg skulle bli valgt foran kompetente masterstudenter. Jeg gikk derfor til BI Karriereservice og søkte råd om hvordan jeg skulle opptre og få frem mine kvaliteter som nyutdannet.

 

Han følte selv at gjennomføringen av andregangsintervjuet gikk veldig bra, og fikk et tredjegangsintervju. Her ble han utfordret på både skrive- og presentasjonsferdigheter, caseløsning og en stresstest.

 

Jeg ble ringt opp bittelille julaften, og ble fortalt at jeg hadde fått jobben. Jeg var helt i sjokk. Klarte ikke å si noe som helst. Jeg hadde klart å nå målet mitt to år tidligere enn det jeg hadde planlagt. Det er den beste julegaven jeg noen gang har fått.  

En helt ubeskrivelig følelse.
;
Du kan også se alle nyheter her.