-

Den atypiske stjernestudenten

22. april 2016

Magnus var en helt vanlig elev på videregående, i dag sikter han mot en jobb i en av verdens tøffeste bransjer, han vil jobbe i finansbransjen i London. - Jeg tror mye handler om å være effektiv, målbevisst og ha gode rutiner.

Les mer på DN.no (bak betalingsmur) eller i papirutgaven fredag 22. april.

Magnus Volden er en typisk stjernestudent. På fire år tar han to bachelorgrader, han var ferdig med en grad i finans i fjor og er ferdig med en grad i regnskap og revisjon nå til sommeren. Karakterene ligger på toppnivå, og ved siden av studiene har han både jobbet deltid og engasjert seg i flere studentutvalg. Til høsten begynner han på den prestisjetunge finansmasteren på Imperial College i London. Det som gjør Magnus litt spesiell er at det har ikke alltid vært sånn.

- På videregående var jeg ikke spesielt flink, jeg hadde vel et snitt på 3,6.

Rett etter videregående begynte Magnus på en bachelorgrad i finans på BIs campus i Oslo. Etter det første året så han at han gjorde det bra i alle fag, han øynet mulighetene for å kunne ta på seg enda større utfordringer. Han tenkte det ville være en fordel å lære mer om regnskap, når drømmen var å jobbe innenfor finans, og bestemte seg da for å ta en bachelor i regnskap og revisjon i tillegg. 

- Man må ikke ha det beste snittet på videregående for å gjøre det bra senere i livet. Det viktigste er å finne noe man virkelig interesserer seg for.

For å få forelesningene i de forskjellige fagene til å gå opp måtte Magnus i begynnelsen ta bacheloren i regnskap og revisjon som Executive-student (videreutdanning på nett).

- På det meste hadde jeg elleve eksamener på ett semester, smiler han.

Likevel hevder superstudenten at han ikke tilbringer unormalt mye tid på skolen.

- Folk spør meg ofte om jeg må bo på skolen, men det handler bare om å være produktiv. Jeg er på skolen fra studiestart fra ni til fem. Man må bruke tid på stoffet for å forstå det, også må man ta seg fri. Det er undervurdert.

Drømmen for fremtiden er å fullføre en master i finans, før den ambisiøse studenten håper på en jobb innen finansbransjen i London.

- Jeg har veldig lyst til å jobbe innen consulting eller investment banking, og kanskje aller helst innen private equity, men det er ganske vanskelig å få som første jobb.

Faksimile fra Dagens Næringsliv 22.4.2016

;
Du kan også se alle nyheter her.