-

«Fra kald vinter til blomstrende vår»

14. april 2016

Det var tema for redertopp Elisabeth Griegs foredrag til studentene på "Rektor inviterer". - Vi i rederinæringen er definitivt i vinteren, fortalte Grieg.

Les mer om saken på hegnar.no

På tross av tøffere tider i rederinæringen, ser ikke Grieg det som noen grunn til at Grieg Gruppen skal operere mindre etisk for å minske kostnader.

- Vi har et type moralsk kompass i måten vi driver vår forretning på, og går vi på bekostning av den så tenker jeg at vi i det lange løp vil tape, sa Grieg til studentene.

Elisabeth Grieg og rektor Inge Jan Henjesand

Likevel ser ikke rederarvingen bare mørkt på omstillingene i bransjen i dag.

- Jeg tror omstillingene er helt nødvendig. Jeg tror det er verdifullt. Og jeg tror at hvis du klarer å få det til, vil du klare å skape mer attraktive arbeidsplasser, hvor folk har lyst til å komme å jobbe. Jeg tror det vil bidra til en mer innovativ bedriftskultur, som kan være med å løse alle de utfordringene som ligger foran oss, sa Grieg optimistisk.

Rektor for Handelshøyskolen BI, som stod for invitasjonen av Grieg, er enig i markedsutsiktene.

- Markedet i dag stiller nye krav til omstilling, og det blir enda viktigere med etterutdanning i en økonomi der endring er hovedregelen, sier Henjesand.

Viktig innsikt
I et fullsatt auditorium fikk studentene komme tett på og møte topplederen som kunne dele fra sine erfaringer etter 30 år i næringslivet.

- Det er viktig for oss å gi studentene et innblikk i næringslivet, og hva som venter dem når de er ferdige med utdannelsen. I tillegg er det fint å kunne vise frem næringslivsledere til inspirasjon for studentene, mange av disse har tross alt også utdanningen sin herfra, sier Henjesand.

Om 'Rektor inviterer'
En forelesningsrekke på Handelshøyskolen BI hvor rektor Inge Jan Henjesand inviterer toppledere i norsk næringsliv og politikk til å holde et aktuelt foredrag for studentene. Av tidligere inviterte har blant annet Petter Stordalen, Jon Fredrik Baksaas, Rune Bjerke og statsminister Erna Solberg holdt foredrag på BI.    

Se hele foredraget her:

{YouTubeEmbed}
;
Du kan også se alle nyheter her.