-

Ambassaden på Island neste

31. mai 2016

- Du får aldri den jobben uten en mastergrad, sa vennene til Georg da han søkte på stillingen som praktikant på den norske ambassaden i Reykjavik.

Slo ut 40 søkere i kampen om den prestisjefylte jobben.

Halvt islandske Georg Reynir Erlingsson Nesse (21), er akkurat ferdig med en bachelorgrad i Markedsføringsledelse på BI. I august starter han i jobben som praktikant på den norske ambassaden i Reykjavik.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få jobben selv. Og vennene mine var enig. De mente denne type jobb krevde en mastergrad, sier Georg.

Leste Islandsk politikk og økonomi i en uke

Mot slutten av søkeprosessen snakket alle de gjenværende søkerne Islandsk og han visste at han måtte gjøre noe for å skille seg ut.

- Før det siste intervjuet leste jeg om landets politikk og økonomi i en uke. Jeg vet at det er en urolig situasjon i den islandske regjeringen og dette setter krav til at de ansatte i UD alltid er "up-to-date". De satte stor pris på at var oppdatert på situasjonen og jeg tror at det var avgjørende for at vi valgte meg. At jeg hadde hatt et internship i Seaborn mens jeg studerte på BI var også noe de hang seg opp i under intervjuene.

Første studentpraktikant fra BI

Faglig bakgrunn og interesse for de områdene den enkelte ambassade fokuserer på er blant de tingene vi ser etter, sier ambassandesektretær og nestleder ved ambassaden, Marit H. Lillealtern.

- Georg ga et godt inntrykk gjennom sin søknad og under intervjuet. Vi anser at det kan være nyttig for oss at han har interesse for og noe erfaring fra fiskeoppdrettsnæringen, ettersom dette er en voksende næring som vi følger med interesse her ved ambassaden. At han snakker islandsk, gjør at han lettere kan følge blant annet nyhetsbildet her i landet på egen hånd. Georg er den første studentpraktikanten fra BI ved ambassaden.

Arbeidsoppgaver innen hele ambassadens ansvarsområde

Som praktikant får Georg en bred innsikt i ambassadens virksomhet og varierte oppgaver innen hele ansvarsområdet til ambassaden.

- Jeg skal jobbe med alt fra informasjons- og kulturarbeid, være publikumskontakt, gjøre økonomiske og politiske analyser og andre oppgaver som bidrar til å ivareta norske interesser på Island. Jeg tror dette blir en fantastisk erfaring å ha med seg videre og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Georg.

Drømmen:

Georg har mesteparten av slekten sin på Island og ser frem til å ha en tettere kontakt med de under praktikantperioden som varer frem til jul. Men selv om han bare har jobben på Island i et halvt år er han ikke nødvendigvis ferdig med sitt andre hjemland med det første.

- Drømmen min er å jobbe på Island i en norsk bedrift eller i en islandsk bedrift i Norge. Jeg tror og håper at med denne praktikantstillingen på CV'en vil det være et oppnåelig mål i fremtiden.

4 kjappe med Georg:

Hva er det beste med linjen Markedsføringsledelse?

Det beste må være at du får muligheten til å spesialisere deg innen markedsføring samtidig som du får et godt innblikk i økonomiske fag. Jeg vil også trekke fram foreleserne på markedsføringsledelse. De er vanvittig flinke!

Hva er det viktigste du har med deg i bagasjen fra BI?

Først og fremst er det et veldig stort nettverk. BI samarbeider tett med næringslivet, og dette drar både bedrifter og studenter fordeler av. I tillegg har jeg fått mange gode venner som jeg kommer til å ha kontakt med for resten av livet. 

Hva er typisk BI for deg?

Typisk BI for meg er kompetente folk med stor arbeidskapasitet. Jeg har aldri møtt noen som gir opp lett. 

Har du noen tips til de som skal begynne på BI til høsten?

Gå i alle forelesninger, møt opp på sosiale arrangement og kom deg ut av komfortsonen din! Prøv å se pensum opp mot erfaringer du har hatt eller oppslag i media. Da er min erfaring at det er lettere å få en helhetlig forståelse av teoriene man lærer.

;
Du kan også se alle nyheter her.