-

Vil lære skandinavisk forretningskultur

27. juni 2016

I sommer skal over 120 studenter fra 40 ulike universiteter på skolebenken for å lære mer om skandinavisk og norsk forretningskultur.

Aldri før har Handelshøyskolen BI hatt så mange søkere til den fire uker lange internasjonale sommerskolen. Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand gleder seg over den internasjonale utviklingen programmet har hatt. I år er hele 40 universiteter, samtlige kontinenter og 24 nasjonaliteter representert ved BIs sommerskole.

– Den norske ledelsesmodellen er fundert på tillit, involvering og korte avstander mellom ledere og medarbeidere. Dette er en modell som er uvant for mange. Skal vi evne å skape konkurransefortrinn i en mer global kunnskapsøkonomi, er det viktig å legge til rette for en felles forståelse av ulike arbeidskulturer. Vi er svært glade for at så mange internasjonale studenter har valgt BIs sommerskole, sier Henjesand.

Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

I løpet av fire uker skal studentene få en økt forståelse til å anvende den forskningen som foreligger innenfor kultur, ledelse og kommunikasjon. Videre fokuserer programmet på en sammenligning av skandinavisk og norsk kultur med andre businesskulturer globalt. På timeplanen står blant annet interkulturell markedsføring og kommunikasjon. Studentene har i tillegg anledning til å følge deler av faget Norwegian Life and Society, undervist ved Universitet i Oslo. Her står politikk, historie, kunst og likestilling på timeplanen.

– Målsettingen er å gi studentene ferdigheter til å forstå den dynamikken som oppstår i norske og Skandinaviske organisasjoner, på tvers av kulturelle, geografiske og økonomiske skillelinjer, forteller Sangeeta Singh, faglig ansvarlig for sommerprogrammet.

Sosial skolehverdag

Studentene skal også møte norsk kultur og natur utenfor forelesningssalen. I løpet av sommeren vil de blant annet få oppleve rafting på Sjoa, omvisning på blant annet Operaen, Vikingskipshuset, Vigelandsparken og Astrup Fearnley museet, øyhopping i Oslofjorden og flere fotturer i unik, norsk natur. Programmet avsluttes med en internasjonal avskjedsmiddag der alle studenter må medbringe en rett fra sitt hjemland.

Siden oppstarten i 2007 har i underkant av 800 internasjonale studenter deltatt på BIs sommerskole. Årets deltakerantall er det høyeste i sommerskolens ti år lange historie.

Film fra BI Summer School 2015.

#lifeatbi #bisummerschool

   
     
     
     
     
     
     
     
     
;
Du kan også se alle nyheter her.