-

BI høyest rangert i Norden på ny Financial Times rangering

14. oktober 2016

BI-Fudan MBA-programmet kommer på 39. plass på Financial Times' rangering av de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden. Samtidig rykker BI EMBA programmet opp fem plasser på den prestisjefylte listen.

Graduering for avgangsstudenter ved BI-Fudan MBA i Nydalen.

– Det er svært gledelig å se at begge våre Executive MBA-programmer rykker opp på Financial Times’ prestisjetunge liste. Rangeringen representerer de tyngste utdannings- og forskningsmiljøene i verden, og BI viser igjen at vi anerkjennes som en internasjonal toppskole, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

For fjerde år på rad er BI-Fudan MBA på Financial Times’ (FT) prestisjetunge rangering over de beste deltids MBA-programmene, og klatrer i årets rangering ni plasser.

– Kunnskap har blitt en internasjonal konkurranse- og samarbeidsarena, og med vårt samarbeid med Fudan University School of Management gjør vi som de beste på listen, nemlig å kombinere det beste fra to skoler, sier Henjesand.

Internasjonalt perspektiv

Begge BIs EMBA-programmer er for erfarne bedriftsledere som søker faglig påfyll innen ledelse. Kursene holdes i moduler som gjør det mulig å kombinere ved siden av jobb. For å kunne gi et mer internasjonalt perspektiv holdes kursene i flere land. 

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon er videreutdanning heller nødt til å være regelen enn unntaket. Ledere trenger faglig påfyll med et internasjonalt perspektiv i en verden i stadig omstilling, sier Henjesand. 

BIs partnerskap med Fudan University School of Management i Shanghai, Kina, markerte 20-års jubileum i år, og er et av de eldste samarbeidene mellom en vestlig handelshøyskole og et kinesisk universitet. Over 2000 kinesiske mellomledere har i dag en mastergrad fra BI.

– Som man ser av listen samarbeider stadig flere toppskoler for å utvikle de beste internasjonale programmene. Vårt strategiske samarbeid med Fudan University School of Management er viktig for å gi våre kandidater den kompetansen som kreves i dagens globale samfunn, sier Henjesand.

Fra feiringen av BI-Fudan 20 år i Shanghai.

Om kåringen:

  • BI-Fudan er på en 39. plass (opp ni plasser fra i fjor). Programmet er rangert foran Alto University, Copenhagen Business School (CBS) og Stockholm School of Economics (SSE).
  • BI EMBA er på en 93. plass (fem plasser opp fra i fjor). Programmet er det eneste norske MBA-programmet på rangeringen.
  • Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også antallet internasjonale og kvinnelige studenter og faglige, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.

Fakta:

  • Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.
  • FT har 5 delrangeringer og BI deltar i 4 av disse, den femte er for skoler med fulltids MBA-programmer som BI ikke har.
;
Du kan også se alle nyheter her.