-

Norsk-Ukrainsk Business Forum 2016

25. oktober 2016

Storstilt besøk fra Ukrainas president Petro Poroshenko på BI forrige uke.

President Poroshenko gjestet BI sammen med statsminister Erna Solberg tirsdag 18. oktober, for å delta på næringslivsforumet i regi av Norsk-Ukrainsk handelskammer.

Sentrale temaer for konferansen var den økonomiske og politiske situasjonen i Ukraina, og utviklingen i handelssamarbeidet mellom landene.

To år etter Maidan-revolusjonen har den økonomiske veksten i Ukraina fått stablet seg på bena, og landet retter nå blikket mot Europa. Antall nye virksomheter er i stor vekst og Ukraina er på vei til å etablere seg som en av Europas ledende outsourcing-destinasjoner, med et voksene Start-up-miljø. Reformasjonen i energisektoren og den økonomiske integrasjon med Europa åpner opp for nye muligheter for norsk næringsliv.

Businessforumet ble arrangert i forbindelse med den Ukrainske presidentens offisielle Norgesbesøk. Formålet med besøket var å befeste og videreutvikle det bilaterale forholdet mellom Ukraina og Norge med vekt på politiske samtaler, næringslivssamarbeid og norsk støtte til Ukrainas reformarbeid.

På programmet var Statsminister Erna Solberg, Ukrainas president Petro Poroshenko, sjefredaktør for avisen Kyiv Post, Brian Bonner, førsteamanuensis ved BI, Caroline Dale Ditlev-Simonsen, visepresident i EVRY, Laxmi Akkaraju, seniorforsker ved NUPI, Roman Vakulchuk, i tillegg til mange flere

;
Du kan også se alle nyheter her.