-

BI blant de beste innen finans globalt

18. juni 2018

Handelshøyskolen BI debuterer på rangeringen Financial Times Global Masters in Finance 2018 som inneholder de 65 beste skolene innen finans globalt. Med en 48. plass, rangerer BI som det tredje beste masterprogrammet i finans i Norden, og er eneste norske skole på den prestisjefylte rangeringen.

Som nykommer er BI plassert foran flere toppskoler som har deltatt i rangeringen tidligere. Rektor Inge Jan Henjesand sier resultatet gir hele organisasjonen ekstra motivasjon i arbeidet med å levere forskning og undervisning i internasjonal toppklasse.

– Dette er et bevis på at BI er blant de ledende i verden innen finans. Å hevde oss i denne rangeringen synliggjør den gjennomslagskraften vårt fagmiljø i finans har, og er viktig for fremtidig internasjonal rekruttering av både de beste forskerne og studentene, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Blant de nordiske landene er det kun finansprogrammene til Stockholm School of Economics og Lund University School of Economics and Management som rangerer over BI, henholdsvis med en 18.plass og 39.plass.

– Evnen til å rekruttere og beholde et fagmiljø i toppklasse i et så konkurransepreget marked er en bekreftelse på instituttets suksess, og et resultat av hardt arbeid og dedikasjon til akademisk utmerkelse gjennom forskning og undervisning, sier Professor Richard Priestley, som leder BIs institutt for finans.

Skolene rangeres ut fra en rekke kriterier, og det er spesielt på kriteriene «Value for Money», «Aims Achieved» og «Careers Services» BI gjør det bra.

– For våre studenter betyr dette at de gradueres fra en handelshøyskole som har høy anerkjennelse internasjonalt. Det er også en bekreftelse for virksomheter som rekrutterer våre kandidater, at de får den beste kompetansen når de rekrutterer fra BI, sier Janicke Rasmussen, Dean Master ved Handelshøyskolen BI.

Fakta om FT- rangeringer:

  • Financial Times rangerer hvert år de beste handelshøyskolene i Europa.
  • FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Masters in Finance, Masters in Management (BI er rangert med sitt siviløkonom-program), Executive Education - Open, Executive Education -Customised, Executive MBA og European Business School Rankings
  • Businesskolene er rangert ut fra ulike kriterier knyttet til skolens alumni og data fra BI, som blant annet inkluderer studentenes lønn tre år etter graduering, antall doktorgradsstudenter, kvinner i stab og styre, samt internasjonalisering.
  • BI er rangert med en 48. plass av totalt 65 skoler på Financial Times Global Masters in Finance 2018 (FT Finance). Denne plasseringen er den tredje beste i Norden etter Stockholm School of Economics og Lund University School of Economics and Management.
  • I motsetning til de andre delrangeringene inngår FT Finance ikke i The European Business Schools Ranking. European Business School Rankings er en samlerangering av de ulike delrangeringene på programnivå i løpet av året.

Topp 10 i Europa på forskning i finans

Ifølge rangeringen til University of Texas at Dallas (UTD) av verdens handelshøyskoler, har BI et av de beste fagmiljøene i finans i Europa. Databasen til UTD sporer publikasjoner i totalt 24 ledende tidsskrifter fordelt på ulike fagområder i perioden 1990 til 2018, og oppdateres kontinuerlig. BI er Europas niende beste på finans foran kjente skoler som Imperial College, University of Cambridge og Stockholm School of Economics. Rangeringen er basert på publikasjoner i tre av de mest anerkjente journalene innen finans; «Journal of Finance», «Journal of Financial Economics» og «The Review of Financial Studies» de to siste årene (2016-2018). Ingen andre norske skoler er inne på listen. Fra 2017 til 2018 er BI Europas sjette beste skole, og nummer én i Norden.

;
Du kan også se alle nyheter her.