-

Canadiske studenter overbeviste i Equinor-case

18. februar 2019

Seieren i årets BI International Case Competition (BIICC) gikk til Sapphire Consulting fra Queen’s Universiy of Canada for deres forslag for hvordan energigiganten Equinor skal kunne satse på hydrogen som energikilde i fremtiden.

Årets caseleverandør Equinor, som også er såkalt premium partner i konkurransen, har det siste året jobbet for å endre sin strategiske profil mot utvikling og utvinning av flere nye og lønnsomme energikilder. Selskapet ønsker også å tilby ren karbon i sektorer hvor fornybar energi har klare begrensninger.

I oppgaven skulle blant annet deltakerne foreslå nye løsninger for å hjelpe selskapet med det kommersielle aspektet i å produsere ren hydrogen fra naturgass, som i å identifisere markeder som passer til å endre til hydrogen.

Etter 30 intense timer med hard jobbing, lite søvn og total mobilforbud var det til slutt det canadiske laget bestående av de fire studentene Carson Curiston, Evan Notley, Laura Vu og Eliano Rexho som stakk av med seieren.BIICC 2019 - Finals

– BIICC 2019 var en uforglemmelig erfaring. Selv om vi har vært med på mange case-konkurranser tidligere, var det gøy å kunne jobbe med et helt nytt konsept som krevde nye og unike løsninger. Det var mye å sette seg inn i på kort tid, men vi sitter igjen med en oppgave vi er veldig stolte av, sier Rexho. 

BIICC 2019 - Finals

Laget forklarte hvordan de mente at marineindustrien var best tilpasset for hydrogenbaserte energiløsninger og at de ønsket å bygge produksjonen opp fra bunnen av ved å starte lite for så å gå stort.

– Det er en ære å vinne en konkurranse med så mange gode studenter og studiesteder, og selvfølgelig vil vi takke BI for å ha tatt oss så godt imot, sier Rexho.

BIICC 2019 - Finals

Knallhard internasjonal konkurranse

Vinneren av hovedcaset ble annonsert av Runar Tjersland, spesialrådgiver for Market & Trading i Equinor.

– Dette har vært en spennende dag, fantastisk god fremføring av alle, og det høres ut som en klisjé, men det er kun vinnere her, uttalte Tjersland.

BIICC 2019 - Finals

Gjennom seks intense dager skulle 12 internasjonale lag fra ti ulike land konkurrere om å bli årets vinnere av BIICC. Konkurransen begynte med et oppvarmingscase i regi av Gjensidige, og ble etterfulgt av det 30-timer lange hovedcaset fra Equinor.

På finaledagen stod til slutt tre lag igjen som fikk 15 minutter hver til å overbevise juryen.

Causeway Consulting fra University of Hong Kong og Vanda Consulting fra National University of Singapore stakk av med henholdsvis andre- og tredjeplassen.

EVA Consulting fra UNSW Sydney ble vinneren av oppvarmingscaset. Bildet under er fra en lunsj caselaget ble invitert til med administrerende direktør og investeringssjef i Gjensidige. biicc gjensidige

Nordic Guardian Consultancy vant BIICC Open, en parallell konkurranse der BI-studenter løser samme case som de internasjonale lagene. BIICC 2019 - Dinner

;
Du kan også se alle nyheter her.