-

BI-student til MIT med Aker Scholarship

22. mai 2019

Eskild Jørgensen er en av få studenter som har kommet gjennom et trangt nåløye og mottatt et Aker Scholarship for å ta en master i finans på MIT i USA.

Eskild Jørgensen har en bachelorgrad i økonomi og ledelse fra Handelshøyskolen BI i 2018 og har vist at høye ambisjoner og målrettet jobbing har ført til gode resultater.

– Jeg har en toppidrettsbakgrunn innen bordtennis, så da jeg begynte på bacheloren i siviløkonomi på BI hadde jeg en viss mentalitet med meg inn som jeg fikk god nytte av. Jeg hadde jo lyst til å gjøre det bra, forklarer Jørgensen.

Etter BI valgte Jørgensen å jobbe fulltid et år i Infima, et selskap som jobber med rådgivning i M&A-prosesser (kjøp og salg av virksomheter). De har vært viktige referanser og støttespillere i prosessen med Aker og ovenfor skolene.Eskild JørgensenDaglig leder i stiftelsen bak Aker Scholarship, Bjørn Blindheim, forteller at de ser etter flinke studenter som har et ønske om å studere ved et topp internasjonalt universitet med alt det dette innebærer av muligheter.

– Her vil man kunne lære av verdensledende fagfolk, bli kjent med svært dyktige studenter fra hele verden og få mange nye perspektiver og kontakter. Vi ser etter folk vi tror kan bidra i samfunnet innenfor alle områder, sier Blindheim.

Krevende opptaksprosess

Prosessen med å komme inn på de beste skolene i verden er nærmest vel så krevende som studiene i seg selv. Det er høy konkurranse fra hele verden, og kun de beste blir tatt inn.

– Aker hjalp meg veldig mye i søknadsprosessen, så når du først er på samme side av bordet som dem, så er de en kjemperessurs. De kjenner jo til skolene godt, har stipendiater som kommer inn der hvert år, og er veldig nyttige å ha i prosessen. Man bør ha litt støtte når man søker til de skolene så man ikke gjør noen store feil, sier Jørgensen.

Blindheim mener Jørgensen har gode muligheter for å kunne bidra i næringslivet i årene som kommer.

– Eskild er åpenbart dyktig, og han har vist det både gjennom studiene på BI og i jobb etter bachelor. Han har satt seg ambisiøse mål, og jobbet systematisk for å lykkes.

Aker samarbeider med ni ulike skoler som stipendmottakerne kan søke på, og fire av disse var aktuelle for Jørgensen. Han ønsket å fortsette studiene sine ved MIT i USA.

– Jeg valgte MIT først og fremst på grunn av studentmiljøet i Boston og det at MIT er ledende innen finans og impact investing. Jeg tror også det er ekstremt lærerikt å bare være der for hva jeg kan oppleve utenfor selve kursene. Videre har de et veldig fleksibelt studieprogram hvor man kan dyrke sine egne interesser via valgfag og prosjekter med arbeidsgivere.

Casetrening

Jørgensen har blant annet vært med på BI sitt caselag som ble nummer to i finalen på NHH International Case Competition i 2017. Han er en aktiv casealumni som har «gitt tilbake» til BI, og har blant annet holdt foredrag for nåværende casestudenter, samt sittet i juryen under casetreninger.

Eskild Jørgensen

– Casekonkurransene var en mulighet til å ha en litt mer praktisk tilnærming til problemstillinger, altså lage presentasjoner, løse analyser i Excel, og få feedback fra toppledelsen i større selskaper. Casekonkurranser er jo internasjonalt anerkjent også, og at man gjør det godt på de konkurransene teller nok i stor grad positivt mot Aker og MIT, forteller Jørgensen.

Eskild Jørgensen

Jørgensen gir følgende råd til andre BI-studenter:

  • Ikke undervurder seg selv. Man må tørre å ha høye ambisjoner, tørre å satse høyt, og det er egen disiplin og motivasjon som er den viktigste faktoren. Finn ut hva som kreves og invester nødvendig tid og penger for å komme dit.
  • Forsøk å se på hva de beste gjør. Nå ut til andre som har gått veien før deg for å få tips og hjelp til å forstå hva som kreves.
  • Ha en god studiegruppe. Det er viktig å ha en god gruppe som presser hverandre, deler notater og diskuterer. Det kan man få mye utbytte av.

Eskild Jørgensen

Fakta:

MIT

Massachusetts Institute of Technology (MIT) er et kombinert forskningsinstitutt og universitet i Cambridge, Massachusetts, USA. MIT er regnet blant de verdensledende, akademiske institusjonene innen teknologi og vitenskap, i tillegg til mange andre felt. Betydningsfulle bidrag i utviklingen av datamaskiner, internett og annen avansert teknologi kommer fra MIT.

AKER SCHOLARSHIP

Aker Scholarship er et stipend tilegnet studenter som ønsker å ta en mastergrad eller PhD ved et av verdens ledende universiteter. Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke opprettet stipendet i samarbeid med Aker ASA i 2015. Stipendet tilbys faglig sterke studenter som ønsker å bidra i samfunnet, og unge mennesker med engasjement og ønske om å "gjøre en forskjell".

Aker tror at et opphold på et av verdens beste universiteter vil gi kunnskap og kontakter som kan hjelpe de beste studentene til å realisere sitt potensial - både faglig og personlig. Stipendordningen gir studenter finansiering som supplerer andre støtteordninger, og i tillegg hjelper de til med søkeprosessen og følger studentene opp gjennom hele studiet.

;
Du kan også se alle nyheter her.