-

BI blant de beste handelshøyskolene i verden

28. juni 2019

Den anerkjente amerikanske akkrediteringsinstitusjonen Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) har reakkreditert Handelshøyskolen BI for fem nye år. ‒ En bekreftelse på at BI leverer forskning og utdanning på et internasjonalt toppnivå, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

AACSB-akkrediteringen er en av tre som inngår i den mest prestisjefylte trioen av akkrediteringer en handelshøyskole kan oppnå, som sammen er nødvendig for å bli regnet som en Triple Crown-skole. Under én prosent av verdens 18 000 handelshøyskoler innehar denne statusen. Ifølge AACSB garanterer akkrediteringen at en skole har «de best kvalifiserte faglige, relevante og utfordrende studieprogrammer og tilbyr utdannings- og karrieremuligheter som ikke finnes på andre skoler.»

‒ AACSB-akkrediteringen er et solid bevis på at vi leverer forskning og utdanning på et meget høyt internasjonalt nivå. Dette er et viktig kvalitetsstempel for oss i internasjonal sammenheng, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Henjesand sier at det å bli reakkreditert må betraktes som en større anerkjennelse enn å oppnå statusen i utgangspunktet.

‒ Å bli reakkreditert av AACSB viser at vi stadig utvikler oss og tar de riktige strategiske grepene for å bli enda bedre. Å jobbe ut fra AACSBs kvalitetsstandarder og logikk, gjør at BI som institusjon tilstreber de høyeste standarder hver dag, sier Henjesand.

I en pressemelding gratulerer Stephanie M. Bryant, executive vice president og chief accreditation officer i AACSB alle utdanningsinstitusjoner som er blitt reakkreditert. Bryant fremhever at hver AACSB-akkreditert skole har vist fremragende fokus på undervisning, forskning, læreplanutvikling og studentlæring, og at den intense peer-review-prosessen eksemplifiserer utdanningsinstitusjonenes forpliktelse til kvalitetsopplæring.

AACSB er kjent for sitt grundige fokus på læringsmål, studieprogrammer og faglige kvalifikasjoner relatert til skolens formål. Akkrediteringen gjelder i fem nye år før AACSB igjen vil evaluere om BI har ivaretatt kvaliteten og fortsatt med en positiv utvikling over tid.Campus Oslo Environment 19

Fakta om AACSB:

  • Akkrediteringen regnes som en av de “tre store” sammen med EQUIS og AMBA (de tre anerkjennelsene som er nødvendige for å bli regnet som en Triple Crown-skole).
  • Akkrediteringsprosessen skiller seg fra for eksempel EQUIS, fordi institusjonen forventes å modnes mot akkreditering over tid, før en komité foretar en endelig vurdering. Prosessen kan ta opptil syv år.
  • BI ble tatt opp som AACSB-medlem i 2008 og ble for første gang besøkt av en ekspertkomite i januar 2014, før den første akkrediteringen ble delt ut fire måneder senere, i mai 2014.
  • Etter grundig evaluering, blant annet av et eksternt ekspertpanel som besøkte BI i vår, mottok skolen reakkreditering i juni 2019.
  • Ifølge AACSB er det under 5 prosent av verdens handelshøyskoler som innehar denne akkrediteringen.
;
Du kan også se alle nyheter her.