-

Knytter næringsliv og akademia tettere sammen

7. august 2019

Berit Svendsen, som i dag er leder for den internasjonale satsningen til Vipps, blir BIs første Adjunct Executive in Residence.

I rollen skal hun blant annet bidra inn i utviklingen av undervisningsprogrammer ved Institutt for strategi og entreprenørskap ved å gi innsikt i praktisk strategiarbeid i teknologibedrifter.

Berit Svendsen

– Berit Svendsen har tung ekspertise innenfor et fagfelt hvor teknologi, strategi og ledelse møtes. Hun har selv ledet spennende organisasjoner og kan trekke på bred innsikt fra næringslivet, sier prorektor Hilde C. Bjørnland.

Svendsen har en master i teknologiledelse fra NTNU, NHH og Sloan School of Management og er sivilingeniør i datateknikk og telematikk fra NTNU i tillegg til utdannelse fra BI. Hun har tidligere vært toppleder i selskaper som Conax, Telenor og nå Vipps.

– Jeg ser frem til å jobbe med prosjekter som knytter næringsliv og akademia tettere sammen for å kunne se på muligheter og utfordringer næringslivet står overfor med å være relevante for kundene gjennom hyppige teknologiskift, sier Berit Svendsen.

Professor og instituttleder Randi Lunnan er glad for å få Svendsen ombord.

– Denne ordningen gir oss en mulighet til å samarbeide med ledere som daglig håndterer utfordrende strategiske beslutninger. Berit Svendsen vil bringe relevans til våre studier og programmer. Hun er allerede godt i gang med flere spennende samarbeidsprosjekter med instituttets faglige.

Handelshøyskolen BI har alltid vært opptatt av å kombinere teori med praksis fra næringslivet, og ønsker fremover å tiltrekke seg flere ressurser som kan bistå på lignende måter som Svendsen.

;
Du kan også se alle nyheter her.