-

Rektors tale til nye studenter 2019

13. august 2019

Kjære nye studenter! Hjertelig velkommen til Handelshøyskolen BI!

Jeg håper mange kjenner på forventninger i dag. Mange kjenner kanskje også på litt usikkerhet. Det er helt greit på en dag som denne.  

Oppstart av et nytt studieår er alltid spennende. Like spennende for oss her på BI, som jeg vet det er for dere som er nye studenter.

Så mange unge mennesker samlet for å starte på en utdanning. Alle med deres egne ambisjoner, framtidsplaner og forventninger.

Som rektor her på BI kjenner jeg på et stort ansvar for å sørge for at dere blir fornøyd.

Du har allerede gjort to kloke valg.

For det første: Du har valgt å investere i din egen fremtid med høyere utdanning.

For det andre: Du har valgt å studere hos oss.

Det er vi både stolte og glade for at hver og en av dere dere har gjort. Dere kommer til en skole med høye ambisjoner. Hver eneste dag jobber vi med å være best i klassen, både i Norge og internasjonalt.

Og jeg håper selvfølgelig at dere vil gjøre det samme.

En ting jeg ikke er bekymret for, er hvorvidt du har gjort et trygt valg ved å velge å studere hos oss.

Nesten halvparten av våre studenter får jobbtilbud før de er ferdige med studiene. De fleste går rett ut i jobber de sier er relevante med tanke på utdanningen de har tatt. Det er bra!

Vi er opptatte av å se mot fremtiden når vi utvikler våre studier. Vi lever i en stadig mer polarisert verden der usikkerhet fører til spenninger og store forandringer.

Vi tror at de som lykkes best i fremtiden blir de som tør å mene noe, stå for noe og som griper mulighetene foran seg. Folk som mestrer å jobbe i en stadig mer internasjonal kontekst.

De som klarer å bruke ny teknologi mest effektivt, og som forstår hvordan de mest bærekraftige virksomhetene, vil bli de mest lønnsomme virksomhetene.

Som student vil du oppleve at disse temaene gjennomsyrer studiet du har valgt.

De neste årene vil dere lære fag, teorier og anvendelse av disse i praksis. Dere kommer også til å få erfaring med å jobbe sammen med mennesker fra forskjellige land, og andre kulturer.

Det starter nå, med fadderuke og det fortsetter i og utenfor klasserommet. Studietiden er din livs viktigste investering. Det skal både være gøy og utfordrende.

Her sitter det folk som skal bli dine beste venner, men som ikke vet det enda.

Jeg vil anbefale dere å finne ut av mulighetene dere har som studenter.

Hvordan vi kan hjelpe deg med å skaffe et internship. Hvordan studenter fra BI kan reise på utveksling til toppskoler over hele verden.

Nå er du blitt en del av BI-familien. Det er det vi markerer her i dag. Sørg for at du får en god start. Engasjer deg i studentforeningen, finn noen å jobbe sammen med og ta vare på hverandre.

Husk at du er en viktig del av de andres studentmiljø.

Fra nå av er det opp til dere å påvirke hva slags skole BI skal være, og hva studenter fra BI kan få til.

Det er én ting som er sikkert: Jo mer tid og innsats du investerer i studiene de neste årene, jo større blir belønningen senere i livet. Vi skal naturligvis hjelpe deg hele veien.

Kjære studenter. Velkommen skal dere være. Jeg er glad for å ha dere som studenter her på BI.

;
Du kan også se alle nyheter her.