-

BI har ansatt kulturprofilen Tom Remlov

18. februar 2021

Tom Remlov, tidligere operadirektør og teatersjef på Riksteatret, har blitt ansatt som Adjunct Executive in Residence ved Institutt for ledelse og organisasjon.

Tom Remlov har innehatt en rekke topplederstillinger i norsk kulturliv. Med ansettelsen styrker BI sitt kunnskapsmiljø innen ledelse i kreative næringer ytterligere.

Mann med allsidig erfaring

- Kunstnere er innovatører, de motiveres av et personlig behov for ny innsikt og erkjennelse. De lever av å ta sjanser og av å få andre med seg på oppdagerferd ut i det ukjente, de gir form og mening til andre menneskers liv og skaper stadig nye behov. Å få slike medarbeidere til å samspille, og å sørge for at de får utnyttet sine ressurser til det fulle – dét er ledererfaringen jeg er blitt invitert til å dele med studenter og kolleger her på BI de neste to årene, og det gleder jeg meg ordentlig til, sier Remlov som skilter med bred ledelseserfaring fra kultursektoren.Nærbilde av Tom Remlov

Tom Remlov har vært en fremtredende lederskikkelse i norsk kulturliv i en årrekke, nå skal han dele sine erfaringer og innsikter med BIs studenter. (Foto Torbjørn Brovold)


Han har blant annet vært direktør for Norsk Film AS, vært filmprodusent for publikumssuksessene «Heftig og begeistret» og «Insomnia» (m.fl.), teatersjef ved Den Nationale Scene og var administrerende direktør for Den Norske Opera & Ballett i fasen der operaen i Bjørvika ble etablert.

Får en rolle i flere kurs på BI

- Remlov er en fremtredende lederskikkelse i norsk kulturliv og vi ser frem til samarbeidet. Han har allerede vært involvert i kurset Executive Master of Management i Teamledelse, der vi har svært gode erfaringer. Vi ser at vi kan trekke han inn i mange flere kurs og studieprogrammer fremover, forklarer Øyvind Lund Martinsen, leder for institutt for ledelse og organisasjon.

I tillegg til lederrollene, har Remlov også fartstid i utdanningssektoren. I begynnelsen av karrieren var han universitetslærer ved Scandinavian Department, University College London og i senere år har han også vært førsteamanuensis og leder for produsentutdanningen ved Den Norske Filmskolen/Høgskolen i Lillehammer (nå INN).

At Remlov har vært virksom som foredragsholder, kursleder og kåsør hele sitt yrkesaktive liv vil selvfølgelig også komme BIs studenter til gode.

Verdien av erfaringsbasert kunnskap

BI jobber kontinuerlig med å være tett påkoblet arbeidslivet. Stillingstypen Adjunct Executive in Residence er en måte å sikre at erfaring og praksisnær kompetanse knyttes tett opp mot forskningsmiljøet og studentene på BI. Denne gangen har altså BI knyttet til seg en tung ekspert med spisskompetanse fra kultursektoren.

- Det er stor overføringsverdi fra kunst til business. Samarbeid i team og prosjekt, som jo oppsetning av ett teater- eller operaforestilling er, improvisasjon og ledelse av kreative prosesser er temaer som er høyst relevante i arbeidslivet i dag, sier Donatella de Paoli som har forsket og undervist i disse temaene i mange år. Hun opplever at det er en nysgjerrighet og interesse for kunstfeltet i næringslivet nå.

Med ansettelsen av Remlov vil BI kunne svare godt på denne interessen.

 

 

;
Du kan også se alle nyheter her.