BI lanserer nytt globalt «scaleup»-program for å akselerere digital transformasjon

29. april 2021

Handelshøyskolen BI lanserer et globalt «scaleup»-program kalt GlobalScaleX, som skal hjelpe bedrifter med å akselerere digital transformasjon og realisere internasjonale vekstambisjoner.

Programmet, som er co-designet med Aalto University Executive Education Ltd (Finland), Nordea Startup & Growth og Departement of Trade and Investment (UK), gir utvalgte selskaper skreddersydde rammeverk og oppfølging fra bransjeeksperter, akademia og investorer.

– GlobalScaleX-programmet bygger på vår erfaring fra eksisterende «scaleup»-programmer og industrisamarbeid med innovasjonsklynger som GCE Ocean Tech, Norway Health Tech og Kongsberg Innovasjon. Dette er en spennende mulighet for bedrifter til å utvikle strategier og nettverk for å skalere sin virksomhet globalt. Vi gleder oss til å utvide vår programportefølje i samarbeid med nye internasjonale partnere, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.Nye bilder Inge Jan Henjesand 04I november 2020 ble BI medeier av Kongsberg Innovasjon og akademisk partner i et nytt felles initiativ som bistår norske teknologiselskaper med å realisere vekstambisjoner globalt.

– GlobalScaleX samler to ledende utdanningsinstitusjoner, Aalto og BI. Ved å kombinere vår kunnskap, evne og erfaring kan vi støtte Nordens neste «unicorn»-selskap og skape suksess for hele regionen. Nordea Start-up and Growth gir konsortiet ekspertise innen finansiell vekst, sier programdirektør Minna Wickholm fra Aalto Ent.

Store vekstmuligheter

GlobalScaleX består av seks moduler, selskapsspesifikke mentorordninger og en demo-dag, som gjør det mulig for bedrifter å presenter sin forretningsidé til lokale og internasjonale investorer.

– Nordea Startup and Growth har en unik posisjon med gjeldsordninger og et internasjonalt investornettverk som gjør at vi kan støtte scaleup-selskaper på mange måter. Å være en del av GlobalScaleX og hjelpe utvalgte selskaper er et privilegium for oss, sier Vesa Riihimäki, Head of Startup & Growth in Nordea Finland.

Temaer for modulene inkluderer hvordan digitalisering muliggjør disruptiv innovasjon i bransjer og hvordan bedrifter kan fange muligheter gjennom det digital teknologi kan tilby.

– Et overordnet mål er at programmet også skal forberede selskaper og norsk økonomi for fremtiden ved å skape nye arbeidsplasser i eksportorienterte kunnskapsnæringer. Med hjelp fra eksperter, mentorer, gründere og investorer, muliggjør dette programmet at bedrifter er i stand til å oppnå vekst i et akselerert tempo som kan være vanskelig å oppnå andre steder, sier Per Ingvar Olsen, professor ved Handelshøyskolen BI.Per Ingvar Olsen 3

Nordisk hub

GlobalScaleX er en del av Nordic Scalers Program 2021, støttet av Innovasjon Norge, som har en ambisjon om å gjøre Norden til en ledende «scaleup»-hub. Innovasjon Norge er medlem av Nordic Scalers rågivende organ.

– Initiativet som BI og de andre nordiske aktørene utgjør som en del av Nordic Scalers er viktig for å få flere norske selskaper til å vokse internasjonalt og utvikle nye, store eksportmuligheter, sier Ketil Lundgaard, direktør for entreprenørskap og scaling i Innovasjon Norge.

I tillegg til GlobalScaleX, lanserer Nordic Innovation to andre scaleup-programmer som driftes separat under merkevarevaren Nordic Scalers, som er eid av Nordic Innovation.

– Alle våre programmer hjelper nordiske scaleup-bedrifter med over to millioner euro i inntekter med voksesmerter. Vi mener at med målrettet støtte kan Nordiske scaleup-bedrifter bli ledende for endringer, løse samfunnsmessige utfordringer, fornye våre økonomier og fortsette å vokse med Norden som base, sier Anna-Maija Sunnanmark, Senior Innovation Advisor, Nordic Innovation

Programmet tar sikte på å samle de beste selskapene fra Norden og tilby forskningsbaserte verktøy for å støtte vekst, legge til for læring og skape tilknytning til Nordic Innovations nettverk og partnere for å bidra til at de får ferdigheter og kunnskap for å nå deres potensial.Global Scaleup

Om Nordic Scalers GlobalScaleX:

  • GlobalScaleX er et 3-måneders modulbasert program for raskt voksende teknologiselskaper som ønsker internasjonal vekst.
  • Med hjelp fra eksperter, mentorer, gründere og investorer tilbyr GlobalScaleX læring og verktøy som fokuserer på utfordringene som skaleringsbedrifter står overfor.
  • Programmet er co-designet med Aalto University Executive Education Ltd (Finland), Nordea Startup & Growth og Department of Trade and Investment (UK).
  • Storbritannia har et verdensledende AI-økosystem og er i toppsjiktet for VC-investering I AI med £2.42 milliarder i 2019.
  • Den femte modulen organiseres sammen med Department for International Trade (DIT) for å koble selskaper til økosystemet, møte internasjonale investorer og hjelpe til med å skalere virksomheten i Storbritannia.

Kontaktinfo:

For selskaper:

Presse:

Du kan også se alle nyheter her.