-

BI lanserer nytt globalt «scaleup»-program for å akselerere digital transformasjon

29. april 2021

Handelshøyskolen BI lanserer et globalt «scaleup»-program kalt GlobalScaleX, som skal hjelpe bedrifter med å akselerere digital transformasjon og realisere internasjonale vekstambisjoner.

Programmet, som er co-designet med Aalto University Executive Education Ltd (Finland), Nordea Startup & Growth og Departement of Trade and Investment (UK), gir utvalgte selskaper skreddersydde rammeverk og oppfølging fra bransjeeksperter, akademia og investorer.

– GlobalScaleX-programmet bygger på vår erfaring fra eksisterende «scaleup»-programmer og industrisamarbeid med innovasjonsklynger som GCE Ocean Tech, Norway Health Tech og Kongsberg Innovasjon. Dette er en spennende mulighet for bedrifter til å utvikle strategier og nettverk for å skalere sin virksomhet globalt. Vi gleder oss til å utvide vår programportefølje i samarbeid med nye internasjonale partnere, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.Rektor som står ved AkerselvaI november 2020 ble BI medeier av Kongsberg Innovasjon og akademisk partner i et nytt felles initiativ som bistår norske teknologiselskaper med å realisere vekstambisjoner globalt.

– GlobalScaleX samler to ledende utdanningsinstitusjoner, Aalto og BI. Ved å kombinere vår kunnskap, evne og erfaring kan vi støtte Nordens neste «unicorn»-selskap og skape suksess for hele regionen. Nordea Start-up and Growth gir konsortiet ekspertise innen finansiell vekst, sier programdirektør Minna Wickholm fra Aalto Ent.

Store vekstmuligheter

GlobalScaleX består av seks moduler, selskapsspesifikke mentorordninger og en demo-dag, som gjør det mulig for bedrifter å presenter sin forretningsidé til lokale og internasjonale investorer.

– Nordea Startup and Growth har en unik posisjon med gjeldsordninger og et internasjonalt investornettverk som gjør at vi kan støtte scaleup-selskaper på mange måter. Å være en del av GlobalScaleX og hjelpe utvalgte selskaper er et privilegium for oss, sier Vesa Riihimäki, Head of Startup & Growth in Nordea Finland.

Temaer for modulene inkluderer hvordan digitalisering muliggjør disruptiv innovasjon i bransjer og hvordan bedrifter kan fange muligheter gjennom det digital teknologi kan tilby.

– Et overordnet mål er at programmet også skal forberede selskaper og norsk økonomi for fremtiden ved å skape nye arbeidsplasser i eksportorienterte kunnskapsnæringer. Med hjelp fra eksperter, mentorer, gründere og investorer, muliggjør dette programmet at bedrifter er i stand til å oppnå vekst i et akselerert tempo som kan være vanskelig å oppnå andre steder, sier Per Ingvar Olsen, professor ved Handelshøyskolen BI.Per Ingvar Olsen

Nordisk hub

GlobalScaleX er en del av Nordic Scalers Program 2021, støttet av Innovasjon Norge, som har en ambisjon om å gjøre Norden til en ledende «scaleup»-hub. Innovasjon Norge er medlem av Nordic Scalers rågivende organ.

– Initiativet som BI og de andre nordiske aktørene utgjør som en del av Nordic Scalers er viktig for å få flere norske selskaper til å vokse internasjonalt og utvikle nye, store eksportmuligheter, sier Ketil Lundgaard, direktør for entreprenørskap og scaling i Innovasjon Norge.

I tillegg til GlobalScaleX, lanserer Nordic Innovation to andre scaleup-programmer som driftes separat under merkevarevaren Nordic Scalers, som er eid av Nordic Innovation.

– Alle våre programmer hjelper nordiske scaleup-bedrifter med over to millioner euro i inntekter med voksesmerter. Vi mener at med målrettet støtte kan Nordiske scaleup-bedrifter bli ledende for endringer, løse samfunnsmessige utfordringer, fornye våre økonomier og fortsette å vokse med Norden som base, sier Anna-Maija Sunnanmark, Senior Innovation Advisor, Nordic Innovation

Programmet tar sikte på å samle de beste selskapene fra Norden og tilby forskningsbaserte verktøy for å støtte vekst, legge til for læring og skape tilknytning til Nordic Innovations nettverk og partnere for å bidra til at de får ferdigheter og kunnskap for å nå deres potensial.Global Scaleup på en billboard

Om Nordic Scalers GlobalScaleX:

  • GlobalScaleX er et 3-måneders modulbasert program for raskt voksende teknologiselskaper som ønsker internasjonal vekst.
  • Med hjelp fra eksperter, mentorer, gründere og investorer tilbyr GlobalScaleX læring og verktøy som fokuserer på utfordringene som skaleringsbedrifter står overfor.
  • Programmet er co-designet med Aalto University Executive Education Ltd (Finland), Nordea Startup & Growth og Department of Trade and Investment (UK).
  • Storbritannia har et verdensledende AI-økosystem og er i toppsjiktet for VC-investering I AI med £2.42 milliarder i 2019.
  • Den femte modulen organiseres sammen med Department for International Trade (DIT) for å koble selskaper til økosystemet, møte internasjonale investorer og hjelpe til med å skalere virksomheten i Storbritannia.

Kontaktinfo:

For selskaper:

Presse:

;
Du kan også se alle nyheter her.