-

TheFactory og BI inngår samarbeid for å hjelpe oppstartsselskaper

18. juni 2021

BI StartUp inngår samarbeid med TheFactory for å hjelpe studenter med å lykkes med gründervirksomhet.

TheFactory, har siden oppstart i 2016 hjulpet over 100 startupbedrifter og investert i mer enn 45 raskt voksende selskaper.

Amir Sasson

-Gjennom samarbeidet med TheFactory får BI-studenter et utvidet nettverk med profesjonell ekspertise innen en rekke fagfelt som vil kunne bidra til at flere lykkes med å realisere gründerideene sine. Dette er et spennende samarbeid med store muligheter for begge parter, sier Amir Sasson, prorektor ved Handelshøyskolen BI.

Formålet med avtalen er å øke støtten innen entreprenørskapsaktivitet ved at TheFactory tar opp BI-studenters selskaper i sine akseleratorprogrammer eller at de Investerer i BI-studentenes oppstartselskaper gjennom såkornfondet, TheFactory Capital. Samtidig vil samarbeidet legge til rette for spennende utveksling mellom norske oppstartsselskaper og BI-studenter.

TheFactory har et spesielt fokus innen finansteknologi, eller fintech, eiendom (proptech), varehandel, energi og sosialt entreprenørskap.

TheFactory

-Vi tror det ligger et stort, uforløst potensial i å koble studenter og oppstartsvirksomheter tettere sammen og ser det som viktig at flere studenter får innsikt i gründerlivet og alle de fantastisk meningsfylte mulighetene og utfordringene det innebærer, sier Hans Christian Bjørne, Co-Founder & Chief Operation Officer i TheFactory.

-Vi håper at studentene vil la seg inspirere av mindsettet til gründere og alle de viktige problemstillingene oppstartsselskaper jobber med. Dette kan lede til praksis-muligheter, at de får lyst til å starte noe eget, eller blir med å skape fremtiden sammen med oppstartsselskaper de bånder med. På lengre sikt, vil Norge stå sterkere, legger han til.

Om TheFactory

TheFactory er blant annet kåret til Nordens beste akseleratorprogram av Nordic Startup Awards 2019, og er i tillegg medlem av det prestisjetunge globale nettverket, Global Accelator Network. TheFactory investerer i og leverer programmer, mentoring og tjenester til norske gründere

Om BI StartUP

BI StartUp er et tilbud til studenter på BI som starter eget selskap eller som har interesse for entreprenørskap og innovasjon. Gjennom praktiskbasert læring og tett samarbeid med næringslivet og øvrige utdanningsinstitusjoner, utvikler studentene egne forretningsideer og skaper nye arbeidsplasser.

;
Du kan også se alle nyheter her.