-

Tidligere BI-student grunnla utleiemeglerforetak

26. juli 2021

BI-alumni Sjur Magnus Ringøen startet eget eiendomsmeglerforetak og har ansatt en BI-student som Trainee som del av utvidelsen av firmaet.

Sjur Magnus Ringøen er utdannet siviløkonom på BI og ble uteksaminert i 2019 med BI Presidential Scholarship, et stipend som gis ut til studenter med spesielt gode akademiske resultater. I Ringøens søknad til Scholarship vektla han ønsket om å skape arbeidsplasser for å bidra til lokal verdiskapning. Året etter grunnla han eget foretak i Kristiansand sammen med Maurits Wesøe og Mikal Fjellvang. Utleiemegler Sør har rukket å etablere seg med en stadig voksende portefølje, og ambisjonene er høye. Foretakets daglige leder, Mikal Fjellvang, har også utdanning fra Handelshøyskolen BI.

- Vi så et behov i markedet for et meglerforetak som utelukkende drev med boligutleie og ønsket å profesjonalisere utleiemarkedet på Sørlandet. Pr juni 2021 har vi over 100 boliger i porteføljen og vi er svært ydmyke over tilliten vi har blitt vist av våre kunder, forteller Ringøen.

Sjur Ringøen

BI-alumni Sjur Magnus Ringøen, styreleder og en av gründerne bak Utleiemegler Sør

Nå vokser selskapet og som en del av utvidelsen, har de ansatt Ragnar Mykland som Trainee. Mykland er førsteårsstudent på Campus Bergen, og skal fra høsten av studere andre året på eiendomsmeglerstudiet i Oslo. Sjur Ringøen forteller at BI-studenter er attraktive i arbeidsmarkedet og det føles ekstra verdifullt å kunne tilby relevant praksis for personer under utdanning. Ringøen roser Mykland som allerede etter et par uker har landet sine første kunder.

- Jobben i Utleiemegler Sør er svært relevant for studiene mine på BI og jeg blir godt kjent med hvordan man jobber profesjonelt med utleiemegling. Det er motiverende å se at bachelorutdanningen på BI gir faglig og relevant tyngde til å åpne slike dører, forteller Mykland.

Ragnar Mykland

Ragnar Mykland studerer eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI

Mykland forteller at dagene hans består av prospekt- og annonseskriving, visninger og oppfølging av inn- og utflytting. Han er også med meglere på befaring og kundemøter og er med i den daglige driften av foretaket.

- Mitt beste tips til andre studenter for å få relevant jobb tidlig, er å ikke være redd for å sende ut jobbsøknader selv om man kanskje ikke er kvalifisert. Det handler om å vise engasjement og vise at man har lyst til å lære. Gjør man dette tror jeg det finnes mange muligheter, sier Mykland.

;
Du kan også se alle nyheter her.