-

BI-forsker tildelt Hans Majestet Kongens gullmedalje

2. september 2021

Samson Esayas anerkjent for sin PhD-avhandling

- Jeg er veldig glad for å ha fått denne prestisjefylte prisen, og denne anerkjennelsen gjør meg sterkt motivert til å fortsette arbeidet mitt. Jeg vil også rose BI som tilrettelegger svært godt for at unge forskere som meg selv skal lykkes, forteller Samson. 

Utmerkelsen blir gitt til en fremragende ung forsker for et vitenskapelig arbeid anerkjent som et viktig bidrag til fagfeltets forskningslitteratur. Prisen har blitt utdelt siden 1995 til PhD-avhandlinger vurdert av Universitetet i Oslo.

Samson Esayas er førsteamanuensis ved instituttet for rettsvitenskap og styring ved BI. Temaet for hans PhD-avhandling er hvordan store bedrifter som for eksempel Facebook og Google kommersialiserer brukernes personopplysninger for å kunne levere målrettede nettannonser og de rettslige utfordringer dette medfører i forståelse og anvendelse av regler om henholdsvis personvern og rimelig konkurranse.

- Denne prisen viser kvaliteten ved Samsons forskning, og jeg vil gratulere ham for anerkjennelsen. At dette er nyskapende forskning på et internasjonalt felt gjør det enda mer imponerende. Vi er svært glade for å ha ham som kollega, sier Instituttleder for Rettsvitenskap og styring, Morten Kinander.

Fremover vil Esayas fortsette å bidra til BIs mål om å levere toppforskning på et internasjonalt nivå og søke om finansiering til forskningen sin både nasjonalt og internasjonalt.

- Medaljen gir også en sjelden mulighet til å møte Hans Majestet Kong Harald, noe jeg og familien ser veldig frem til, forteller han.

Medaljen blir delt ut ved den årlige seremonien ved Universitetet i Oslo 2. september.

;
Du kan også se alle nyheter her.