-

BIs siviløkonomstudie topp 100 på FT-rangering

13. september 2021

Financial Times rangerer siviløkonomstudiet ved Handelshøyskolen BI blant de 100 beste masterprogrammene i verden i den siste «FT Masters in Management 2021 ranking».

– Det er etterlengtet å kunne sammenligne seg med andre toppskoler igjen på en så omfattende og anerkjent masterrangering etter et år med ufullstendige resultater som følge av koronapandemien. Det er gledelig at siviløkonomstudiet til BI fortsatt vurderes som et av de 100 beste masterprogrammene i verden, samtidig som årets plassering gir motivasjon til organisasjonen til å fortsette arbeidet med å kunne tilby studenter den beste utdanningen, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

Rangeringen er basert på 17 ulike kriterier, blant annet kandidatenes lønns- og karriereutvikling etter endt studie, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt andre indikatorer som måler grad av internasjonalisering i organisasjonen, i utdanningen og blant studentene.

BIs Master of Science in Business oppnår en 92. plass i årets rangering, sammenlignet med 88.plass i 2019 og 87.plass i 2018. BIs siviløkonomstudiet debuterte på FT-rangeringen i 2008 med en 48.plass blant 50 programmer som fikk plass på listen.

Som tidligere år er lønnen til tidligere studenter det viktigste kriteriet, og veier til sammen 30 prosent av totalen. Gjennomsnittlig lønn for alumni er det kriteriet som veier tyngst med 20 prosent, mens lønnsøkning er nest viktigst med en vekt på 10 prosent.

Uendret i toppen

De to øverste plassene på listen er uendret fra de siste årene med University of St Gallens «MA in Strategy and international management» på topp etterfulgt av HECs «Master in Management», mens University College Dublin: Smurfits «MSc International Management» klatrer opp til en tredjeplass.

Om rangeringen:

FT har 9 programrangeringer, og BI deltar i fem av disse: Masters in Finance, Masters in Management (BI er rangert med sitt siviløkonomprogram), Executive Education - Open, Executive Education - Customised, Executive MBA og European Business School Rankings.

;
Du kan også se alle nyheter her.