-

Leif Frode Onarheim, BIs Rektor 1993 - 1997

16. september 2021

Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om bortgangen til BIs tidligere rektor, Leif Frode Onarheim. Den anerkjente næringslivslederen og politikeren gikk bort fredag 10. september, 87 år gammel.

Leif Frode Onarheim

Leif Frode Onarheim ble rektor ved Handelshøyskolen BI i 1993. Han er en sentral og svært viktig del av BIs historie. Etter en periode med mange og store fusjoner tok Leif Frode Onarheim BI inn i en konsolideringsperiode som ble preget av strukturering, systematisering og fokus på finansiell styring. Med en utrolig energi tok han fatt på det som må kunne karakteriseres som en ryddejobb. Etter bare halvannet år var BIs økonomiske situasjonen bedret betraktelig.

Leif Frode var glad i studentene, og studentene var glad i ham. Han var blant annet svært opptatt av at studentene skulle lære om etikk i studiene. I 2005 ble han styremedlem i BI studentenes studentforening i Oslo, SBIO.

I Leif Frodes rektorperiode ble BIs doktorgradsprogram etablert og Master of Management studiet offentlig godkjent. Han styrket BIs kontakt med næringslivet og anseelse i politiske miljøer. Leif Frode fremstod på BI som en sterk og tydelig leder som stod støtt i turbulente situasjoner. Han ble senere president i NHO og stortingsrepresentant for Høyre.

For oss som var så heldige å få oppleve Leif Frode i mange sammenhenger, er det med takknemlighet vi minnes hans viktige rolle som rektor ved BI. Leif Frodes brennende engasjement og varme personlighet gjorde ham til den gode lederen og samfunnsbyggeren han var. Sporene etter ham i akademia, næringsliv og politikk er tydelige.

Vi vil for alltid huske Leif Frode Onarheim som en sentral og viktig person i Handelshøyskolen BIs historie. Vår takknemlighet, respekt og medfølelse går i dag til hans familie. Vi lyser fred over Leif Frodes minne.

Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

;
Du kan også se alle nyheter her.