-

BIs MBA-programmer blant verdens beste på FT-rangering

18. oktober 2021

BIs Executive MBA-program i samarbeid med Fudan University og BIs internasjonale Executive MBA-program er begge i topp 100 på Financial Times MBA Ranking 2021. De gjør det spesielt bra på bærekraft og etikk.

- Vi er stolte over at begge våre MBA-programmer er på listen over de 100 beste i verden. For femte år på rad er vårt samarbeidsprogram med Fudan University i Shanghai det høyest rangerte programmet fra en nordisk handelshøyskole. Samarbeid med internasjonale toppskoler gjør det mulig å kombinere ulike perspektiver fra kultur, næringsliv, innovasjon og ledelse. Det er viktig i en mer og mer internasjonal verden, sier rektor ved BI Inge Jan Henjesand.

BI-Fudan EMBA-programmet er i 2021 rangert som nummer 45 i verden, ned fra nummer 27 i fjor. BIs Executive MBA er rangert som nummer 90, ned fra nummer 78 i fjor.

- Konkurransen mellom de beste MBA-programmene er veldig sterk. I år har begge programmene våre falt på rangeringen. Resultatene inspirerer oss til å jobbe enda hardere med å utvikle programmene slik at de stiger på rangeringen i årene som kommer, fortsetter Henjesand.

The Financial Times rangerer skoler på 18 indikatorer. Skoler vurderes på lønnen til alumni, kvalitet i forskning, kjønnsfordeling blant ansatte og studenter, og andel kurs som omhandler etiske, sosiale og miljømessige spørsmål. På etikk og bærekraft er BIs Executive MBA nummer 11 i verden, mens BI-Fudan er nummer 19.

- Det er veldig gledelig å se at vårt langsiktige arbeid med å forankre bærekraft og etikk i våre programmer anerkjennes. MBA-programmene våre utdanner nåværende og fremtidige ledere som skal drive omstillingen av næringslivet og det offentlige. Det er svært viktig at de får solid forståelse for bærekraftspørsmål, sier Henjesand.

Lønn er vektet desiderte tyngst, og står for 40 prosent av vurderingen.

- Kandidater fra BI-Fudan øker gjennomsnittlig lønnen sin med 97 prosent etter fullført program. For vår Executive MBA er gjennomsnittlig lønnsøkning på 36 prosent. Lønnsnivået på toppjobber i Norge er noe lavere enn det er i andre land, noe som naturligvis påvirker rankingen, sier Henjesand.

Fakta:

  • Rangeringen over deltids MBA-programmer er basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling, akademisk kvalitet, andelen internasjonale og kvinnelige studenter og faglige ressurser, internasjonal kursgjennomføring, og overordnet ESG-rangering.
  • Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.
  • Financial Times har totalt 9 programrangeringer, og BI deltar vanligvis i fem av disse: Masters in Management, Masters in Finance, Executive Education - Open, Executive Education – Customized og Executive MBA.
  • BI er eneste norske skole på listen i 2021.
  • Se listen over de 100 skolene på Financial Times Executive MBA Ranking 2021 her.
;
Du kan også se alle nyheter her.