-

BIs siviløkonomstudie blant verdens beste i The Economist-rangering

1. oktober 2021

Siviløkonomer fra Handelshøyskolen BI er blant studentene som er raskest i jobb etter graduering, ifølge rangeringen over de 40 beste masterprogrammene i verden i 2021.

- BI scorer spesielt godt på antall studenter med jobbtilbud innen tre måneder etter graduering, der vi er nummer 3 i verden. Videre er vi best av alle på bredden av næringer som ansetter studenter fra oss. Det betyr at en utdanning fra BI ikke bare gir våre studenter et svært godt utgangspunkt karrieremessig, men også at de har store valgmuligheter rundt hvor de vil jobbe, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

I sum rangeres BIs MSc in Business som nummer 32 blant 40 programmer som har fått plass på listen.

- Denne rangeringen viser at BI-studenter er svært ettertraktet i jobbmarkedet og oppnår gode lønnsvilkår. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé og rekruttering av dyktige studenter til Norge, sier Henjesand.

Siviløkonomstudiet på BI gir en bred og allsidig utdanning, med vekt på analytisk og strategisk tenking. Programmet gir studenter mulighet til å fordype seg innen åtte fagfelter, inkludert finans, økonomi, markedsføring og ledelse.

The Economist rangerer utdanningsinstitusjoner ut ifra en rekke kriterier knyttet til skolens faglige, studenter og alumni. inkludert jobbtilbud innen tre måneder etter graduering, lønn, og hvordan studenter og alumni rangerer skolens fasiliteter og andre tjenester.

Rangeringen gjøres annenhvert år, og dette er tredje gang siviløkonomstudiet på BI er med. Datamaterialet for rangeringen er innhentet fra 2-års studenter på MSc in Business, og avgangskullet fra året før.

HEC Paris Business School, University of St.Gallen og EDHEC Business School har inntatt topp tre listen på rangeringen.

Fakta:

  • Dette er tredje gang The Economist rangerer MiM programmer, dvs. generalist master programmer. Første rangering av denne type programmer var i 2017. Da var BI rangert som nr 17 av totalt 40 skoler, i 2019 var BI rangert som nr 26. The Economist har siden 2011 hatt en rangering av verdens beste MBA-programmer.
  • Antall faglige med doktorgrad som underviser på MSc-programmet har betydning for rangeringen.
;
Du kan også se alle nyheter her.