-

Karen Spens ny rektor ved Handelshøyskolen BI

4. februar 2022

Styret ved Handelshøyskolen BI har tilsatt Karen Spens som rektor for åremålsperioden 1. august 2022 – 1. august 2026. Spens kommer fra stillingen som rektor ved Hanken School of Economics.

Styret ansetter Spens etter en enstemmig innstilling fra nominasjonskomiteen. Styreleder Åse Aulie Michelet er svært tilfreds med at Spens har takket ja til stillingen.

- Karen Spens har lang og relevant erfaring som toppleder i akademia og har oppnådd svært gode akademiske og økonomiske resultater. Spens besitter et stort internasjonalt nettverk og har erfaring fra opphold ved flere universiteter, blant annet i USA. I tillegg er Spens kjent for å være en engasjert og utviklingsorientert leder. Dette er egenskaper jeg mener er svært viktige for å være en god og samlende rektor for alle på BI, sier Michelet.

Spens gleder seg til å starte i stillingen som rektor ved BI.

- Jeg er stolt og glad over å ha blitt ansatt som ny rektor ved BI. Jeg ser fram til å jobbe sammen med en dyktig organisasjon, studenter, alumni og øvrige samarbeidspartnere for å utvikle og styrke BI, slik at vi kan møte framtidige utfordringer på en innovativ måte både nasjonalt og globalt, sier Karen Spens.

Karen Spens er finsk statsborger og blir BIs første kvinnelige rektor.

Rektor Inge Jan Henjesands andre og siste åremålsperiode utløper 1. august 2022. Styreleder Åse Aulie Michelet utrykker stor takknemlighet for de svært gode resultatene Henjesand har sørget for gjennom perioden og ønsker ham lykke til med det siste halve året som rektor ved BI.

Kort resymé:

Karen Spens har vært rektor ved Hanken School of Economics siden 2015. Hun har en doktorgrad fra Hanken fra 2001, og ble professor i supply chain management and corporate geography i 2007. Siden har hun hatt en rekke lederstillinger ved Hanken, blant annet Dean for utdanning fra 2010-2015.

Spens kan vise til flere internasjonale styreverv, blant annet som medlem i EQUIS-komiteen og styremedlem i AACSB og AMBA & BGA. Gjennom disse vervene har hun fått operasjonell og strategisk erfaring fra ulike handelshøyskoler og universiteter i en rekke land i Europa, Asia og Sør-Amerika.

;
Du kan også se alle nyheter her.