-

BI tildelt årets Fransk-Norsk Trophée

14. oktober 2022

Den prestisjetunge prisen gis til BI for skolens bidrag til utviklingen av handel og industrielt samarbeid mellom Norge og Frankrike.

Fransk-Norsk Trophée deles ut årlig av Fransk-Norsk Handelskammer (CCFN), sammen med BNP Paribas, og er den eneste av sitt slag. Tidligere vinnere inkluderer Norsk Hydro, Yara, Total, Schibsted ASA og Peugeot Norge.

– Vi er beæret over å motta denne prisen og anser det som en solid anerkjennelse av skolens mangeårige forpliktelse til å støtte fransk-norsk samarbeid. BI er et stolt medlem og kunnskapspartner av CCFN. Samarbeidet har gjennom flere år vært svært givende for våre forskere, ansatte, studenter og alumni, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI.

French Norwegian Days 2022 1 138

Fra venstre: Ludovic Caubet (CCFN), H.E. Pierre-Mathieu Duhamel (Frankrikes ambassadør til Norge), Ingunn Myrtveit (BI), H.E. Niels Engelschiøn (Norges ambassadør til Frankrike) og Claudine Smith (CCFN og BNP Paribas Norge).

 

Innovative programmer og sterkt samarbeid

Kandidatene til prisen vurderes etter følgende kriterier: strategi, innovasjon og fremgang, utvikling av og engasjement i nettverket, og utvikling av partnerskap. I 2022 bestemte juryen seg for å anerkjenne et sentralt element i det fransk-norske samarbeidet: Utdanning.

– BI er en svært dynamisk og sentral institusjon i Norge når det gjelder innovasjon, bærekraft og entreprenørskap. Skolen bidrar direkte til Norges «soft power» internasjonalt, inkludert i Frankrike, gjennom kvaliteten i sine programmer, dynamiske ansatte og sitt store alumninettverk. Hvert år velger også mange franske studenter å studere ved BI, sier Ludovic Caubet, leder i Fransk-Norsk Handelskammer.

BI og handelskammeret har jobbet med flere prosjekter sammen, blant annet gjennom å være vertskap for ulike arrangementer rettet mot energisektoren under årets ONS-konferanse i Stavanger, og utviklingen av skreddersydde videreutdanningsprogrammer for franske bedrifter.

Et av BIs flaggskip er Executive Master of Management in Energy-programmet, som leveres i samarbeid med IFP School i Paris. BI har forøvrig over 1800 alumni fra Frankrike og dette semesteret 120 franske statsborgere som studenter.

– Et avgjørende kriterium for juryen var at BI har utviklet innovative studieprogrammer og sterke samarbeid med franske toppinstitusjoner som EDHEC, ESCP, ESSEC og IFPEN, sier Caubet.

Kunnskapsløft for grønn omstilling

Denne uken har representanter fra internasjonale energiselskaper samlet seg på BI for konferansen French-Norwegian Days, der årets hovedtema var blå økonomi og bærekraftig vekst. Arrangementet, som har vært arrangert på BI siden 2012, arrangeres i samarbeid med handelskammeret.

Norske og franske målsettinger for miljø og industri er sammenfallende, påpeker Caubet.

– Vi vet at livslang læring vil spille en avgjørende rolle fremover, og BI vil være en strategisk partner i de fleste av våre prosjekter. BI skal utdanne ledere til å prestere i mer komplekse økosystemer og i nye næringer, som hydrogen, havvind, batterier, AI, cleantech, oceantech og så videre, sier Caubet.

Spens deler Caubets ambisjoner og understreker at BI vil fortsette å være en sentral læringspartner og samarbeidspartner i arbeidet med å hjelpe bedrifter med å vokse, utvikle og styrke kompetansen som trengs for det grønne skiftet.

– Som handelshøyskole og forskningsinstitusjon er bærekraft helt sentralt for vårt viktigste oppdrag: Å være en ansvarlig utdanningsinstitusjon for morgendagens ledere, og å utstyre dem med kunnskap og ferdigheter for å drive innovasjon på tvers av bransjer. I tråd med dette vil vi fortsette å hjelpe næringen med å akselerere utviklingen mot en grønnere og mer fornybar energisektor, sier Spens.

Mer info:

  • Fransk-Norske Trophée er en årlig pris som anerkjenner et selskap, en organisasjon eller en enkeltperson for spesielle bidrag til utviklingen av handel og/eller industrielt samarbeid mellom de to landene.
  • Siden 2005 har Fransk-Norsk Handelskammer invitert sine medlemmer og kontakter til konferansen Fransk-Norske Dager i Oslo. De siste ti årene har arrangementet vært arrangert på BI.
  • French-Norwegian Days-konferansen arrangeres i samarbeid med den franske ambassaden i Norge, den norske ambassaden i Frankrike, Innovasjon Norge, the French Maritime Cluster, French Institute og Norges forskningsråd.
  • Prisen ble delt ut under en gallamiddag i Oslo 12.oktober 2022.
;
Du kan også se alle nyheter her.