-

BIs Executive MBA-programmer blant de 100 beste i verden

17. oktober 2022

Internasjonale studenter med sterk karriereutvikling og solide institusjonelle akademiske resultater plasserer Handelshøyskolen BIs to Executive MBA-programmer blant de 100 beste globalt, ifølge Financial Times Executive MBA Ranking 2022.

─ I en periode preget av redusert studentmobilitet og fallende søkertall blant Executive MBA-studenter globalt er vi svært fornøyde med at våre to MBA-programmer fortsetter å tiltrekke seg toppkandidater i hard konkurranse med de beste internasjonale institusjonene, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI.

Karen Spens in the presidents office

─ Dette er en anerkjennelse av at vi fortsetter å levere utdanning som gir studenter ferdigheter som trengs for å lykkes i et internasjonalt arbeidsmarked i rask utvikling, legger Spens til.

Topp tre på lønnsvekst

BI-Fudan MBA får det tredje høyeste resultatet på verdensbasis når det gjelder lønnsvekst, som utgjør 20 prosent av den totale poengsummen i rangeringen, med en gjennomsnittlig lønnsøkning på 93 prosent mellom kandidatenes nåværende lønn, sammenlignet med før de startet programmet.

Dette er den 22. utgaven av FTs årlige rangering av verdens 100 beste MBA-programmer.

Data for rangeringen er samlet inn ved hjelp av to undersøkelser, der den ene er basert på data fra skolene og den andre av alumni som fullførte programmer i 2019. Rangeringen er basert på 16 indikatorer, hvor de to lønnsindikatorene ‘salary today’ og ‘salary increase’ totalt vektes 40 prosent.

─ Alle programmer på FTs eksklusive liste over de 100 beste programmene i verden er preget av høy kvalitet. Selv om det kan være store svingninger på de ulike rangeringene og indikatorene er det viktig for BI som institusjon å kunne sammenligne programmene våre med globale konkurrenter, ettersom disse rangeringene brukes som målestokk for både studenter og institusjoner for å vurdere kvaliteten på skoler og programmer, sier Spens.

Topp 16 på ESG

BIs EMBA gjør det spesielt godt når det gjelder ESG-kriterier, og er rangert som det 16. beste programmet på FTs egenutviklede ESG-rangering, som måler andelen kjernekurs dedikert til etiske, sosiale og miljømessige spørsmål for nåværende og nylig fullførte klasser.

Programmet er også rangert som nummer 19 på FTs internasjonale kurserfaringsrangering, en indikator laget for å måle mengden av klasseromsundervisning som gjennomføres utenfor skolen, enten digitalt eller fysisk.

Fakta:

  • I 2021 ble BI-Fudan MBA rangert som nummer 45, og BIs EMBA ble rangert som nummer 90.
  • Rangeringen av Executive MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil.
  • FT vurderer også andel internasjonale studenter, mangfold, faglige ressurser og forskning i tillegg til internasjonal kurserfaring og ESG-rangering.
  • Financial Times har totalt 9 programrangeringer, og BI deltar vanligvis i fem av disse: Master i ledelse, Master i finans, Executive Education – Open and Customized, Executive MBA, og European Business Schools Ranking.
  • Omtrent 260 poeng skiller topp-programmet ved Kellogg/HKUST fra skolen rangert på 100.
  • Rangeringen er delt inn i fire nivåer.
  • Nivå ll inkluderer programmer fra IE Business School, som nummer 12, til BI-Fudan på 46. plass.
;
Du kan også se alle nyheter her.