-

Utviklet handelsmodell Oljefondet brukte til milliardinvestering

7. november 2022

BI-student Liselotte Farstad utviklet en handelsmodell i løpet av sitt internship i Oljefondet i sommer, som ble brukt til å investere to milliarder kroner i aksje-og obligasjonsmarkedet.

Modellen bygde på analyser av historiske handelsdata og markedsfaktorer, og ble brukt for å forutsi hvilket tidspunkt det var mest gunstig for fondet å investere i markedet gitt en rekke trender og faktorer. 

Liselotte Farstad

-Prosjektet mitt var først og fremst se på handelsmønstre i statsobligasjoner, men jeg brukte funnene til å gå videre og bygge en modell. Da jeg satt ved siden av traderne hele sommeren for å lære mest mulig, var det spennende å få teste modellen i virkeligheten – og ekstra spennende at modellen faktisk fungerte og endte godt, sier Liselotte og legger til:

-Jeg hadde absolutt ikke lært like mye hadde det ikke vært for folkene jeg jobbet sammen med og veiledningen jeg fikk.

Data science-student

Før sommerjobben i Oljefondet tok Farstad en bachelorgrad i Data Science for Business på BI, hvor hun har lært en blanding av programmering, statistikk og økonomi.

-Studiet var veldig praktisk rettet så det at jeg viste litt om hvordan data kan brukes effektivt var en enorm fordel i internshipet, sier hun. 

Den tidligere BI-studenten har nå i høst startet på en Master of Banking & Finance på Univeristy of St. Gallen i Sveits. 

-NBIM var en uvurderlig erfaring jeg voks mye på og sommerjobben gav en sterk pekepinn på hva jeg kan tenke meg å jobbe med. Nå har akkurat startet på master og stortrives – det er spesielt gøy å bygge videre på de kunnskapene jeg opparbeidet i internshippet med forelesninger, diskusjoner og caser fra studiene. 

Anbefaler å søke

I september gjestet NBIM-sjef Nicolai Tangen BI i regi av et studentarrangement arrangert av BIs professor og foreleser Giovanni Pagliardi, hvor han oppfordret flere studenter til å søke seg til både graduate-program og sommer-internships.

Nicolai Tangen lecture 44

-Sommeren hos NBIM var helt utrolig! Jeg fikk møte mange flinke og fine folk, lærte enormt mye om både finans og meg selv, og ikke minst fikk jeg se hvordan en så stor og viktig finansinstitusjon fungerer. 

Oljefondet er et av verdens største fond og eier andeler i mer enn 9000 selskaper over hele verden. I gjennomsnitt eier fondet 1,3 prosent av alle børsnoterte selskaper i verden.

 

;
Du kan også se alle nyheter her.