-

Topp 50 i Europa på FT-rangering

5. desember 2022

For tiende år på rad rangerer Financial Times BI blant de 50 beste handelshøyskolene i Europa på sin European Business Schools Ranking for 2022.

– For handelshøyskolen BI markerer årets rangering et tiår blant de 50 beste handelshøyskolene i Europa. Dette er en anerkjennelse av at vi kontinuerlig leverer relevante og konkurransedyktige programmer, og av at våre studenter er attraktive for arbeidsgivere både i Norge og internasjonalt, sier rektor ved BI, Karen Spens.

Financial Times rangerer BI på 48. plass av de 95 skolene som har fått plass på listen i 2022, opp to plasser sammenlignet med 2021. HEC Paris topper listen, fulgt av London Business School og ESCP Business School.

Slik gjøres rangeringen

FTs European Business Schools Ranking er en samlerangering sammensatt av fem ulike delrangeringer: heltid MBA, Executive MBA, Masters in Management, Executive Education Open Programmes og Executive Education Custom Programmes.

Handelshøyskolen BI deltar normalt i alle delrangeringer med unntak av heltid MBA fordi skolen ikke tilbyr et program i denne kategorien. I 2022 deltok BI ikke i rangeringen av Masters in Management programmer.

– Vi er glade for å se at vi går frem sammenlignet med fjorårets resultater, spesielt tatt i betraktning at vi i år ikke var med i alle delrangeringene vi vanligvis deltar i. Vår målsetning er å delta i fire av fem delrangeringer i 2023 og forhåpentligvis oppnå en enda bedre plassering. Rangeringer som denne er viktige for alle internasjonale handelshøyskoler fordi de brukes av studenter, arbeidsgivere og vitenskapelig ansatte i hele verden til å sammenligne skoler, fortsetter Spens.

Fakta

  • Dette er 19. utgave av Financial Times European Business Schools Ranking. Handelshøyskolen BI har deltatt de siste 13 årene.
  • De ulike delrangeringene som inngår er vektet på følgende måte: heltid MBA (25 prosent), Executive MBA (25 prosent), Masters in Management (25 prosent), Executive Open Programmes (12,5 prosent) og Executive Custom Programmes (12,5 prosent).
  • De viktigste kriteriene er lønnsvekst og nåværende lønn for alumni.
  • Skolene rangeres i tillegg på sammensetning av vitenskapelig ansatte. Inkludert andel med doktorgrad, andel kvinner og andel med internasjonal bakgrunn.
;
Du kan også se alle nyheter her.