-

BI-forsker tildelt pris for banebrytende forskning

23. juni 2023

Jonas Söderlund mottar årets PMI Research Achievement-pris for sin forskning innen prosjektledelse.

Jonas Söderlund.

Project Management Institute (PMI) er verdens ledende organisasjon for prosjektledelse. Prisen ble delt ut under en seremoni i Dublin tidligere denne måneden.

Ifølge juryen har Söderlund bidratt med «banebrytende forskning som er uforlignelig i sin dybde og rekkevidde av emner». De fremhever også hans bidrag over flere år og sier han har «formet forskningen innen prosjektledelse i mer enn to tiår».

– Jeg er veldig glad for å motta denne prisen. Det er flott å få anerkjennelse fra kolleger over hele verden. Tre ting har hjulpet meg hit: Fantastiske kolleger, fantastiske mentorer, og hardt arbeid. Mange timer går med på dette. Det finnes ingen snarveier, sier Söderlund, som er professor II ved BIs Institutt for ledelse og organisasjon og foreleser i skolens Master of Management-program i prosjektledelse.

Prisen han vant anerkjenner og hedrer individer hvis arbeid har hatt en betydelig effekt på konsepter, kunnskap og praksis innen prosjektledelse gjennom vitenskapelig publisering og forskning.

– Vi er beæret over å jobbe med kolleger som Jonas. Denne prisen er et utmerket eksempel på at BI leverer forskning av høy kvalitet og jeg synes det er en velfortjent anerkjennelse av Jonas, som hedrer hans årelange innflytelse innen dette forskningsfeltet, sier Øyvind Lund Martinsen, instituttleder ved BIs Institutt for ledelse og organisasjon.

;
Du kan også se alle nyheter her.