-

BI gir prestisjepris til seks fremragende alumni

7. september 2023

Morten Borge, Thina Margrethe Saltvedt, Kristian Vogt, Elin Sinervo, Runar Hollevik og Sumeet Singh Patpatia mottar «distinguished alumni award», som er den høyeste utmerkelsen fra Handelshøyskolen BI til tidligere studenter.

Prisen deles ut til alumni for fremragende engasjement, lederskap og frivillige bidrag til samfunnet.

– I løpet av BIs 80 år lange historie har utallige alumni satt sitt preg på det norske samfunnet og næringslivet. Denne prisen er en viktig anerkjennelse av enkeltpersoner som har bidratt med ekstraordinære prestasjoner, kunnskapsdeling eller frivillige bidrag til gode for samfunnet, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI. 

Om vinnerne:

Morten Borge - Konsernsjef i Ferd AS

Morten Borge

Begrunnelse: Morten Borge har bygget en karriere som er av stor betydning for og med stor innvirkning på samfunnet. Han er en alumni som våre studenter ser opp til. Som konsernsjef har han en visjon om at Ferd AS skal skape verdier for samfunnet som helhet. Gjennom sin karriere og bidrag til samfunnet har han vært en rollemodell for BI-studenter og alumni.

Thina Margrethe Saltvedt - Sjefanalytiker, Sustainable Finance i Nordea

Thina Margrethe Saltvedt

Begrunnelse: Thina Saltvedt har ledet regjeringens ekspertutvalg for å utforske muligheter for mer klimavennlige investeringer. Som sjefsanalytiker i Sustainable Finance-avdelingen til Nordea har hun også virkelig satt sitt preg på samfunnsdebatten. I tillegg er hun en hyppig deltaker i paneldebatter og arrangementer, gjerne i regi av BI.

Kristian Vogt - CIO og IT-sjef i Telia Norge

Kristian Vogt

Begrunnelse: Kristian Vogt er lidenskapelig opptatt av menneskene han jobber med. Han er en sterk pådriver for teknologisk utvikling og endring i samfunnet, med årelang erfaring fra telekom-industrien, nå Chief Information Officer i Telia Norge.

Elin Sinervo - administrerende direktør i Volkswagen Møller Bilfinans

Elin Sinervo

Begrunnelse: Elin Sinervo har bygget en karriere med stor betydning for samfunnet. Hun er en ivrig forkjemper for likestilling i en tradisjonelt mannsdominert bransje. I næringslivet er hun kjent som en sterk og engasjert lederskikkelse i rollen som administrerende direktør i Volkswagen Møller Bilfinans.

Runar Hollevik - administrerende direktør i NorgesGruppen

Runar Hollevik

Begrunnelse: Runar Hollevik er en alumni som våre studenter ser opp til og blir inspirert av. Som leder har han alltid vært opptatt av å være synlig og til stede ute i organisasjonen. I dag leder han Norges desidert største dagligvareaktør i jobben som administrerende direktør i NorgesGruppen.

Sumeet Singh Patpatia - Global leder for mangfold, inkludering og tilhørighet Schibsted

Sumeet Singh Patpatia

Begrunnelse: Sumeet Singh Patpatia er kjent som en dedikert, lidenskapelig og engasjert rollemodell for både våre nåværende og tidligere studenter. Han ser på mangfold som en superkraft og mener at samfunnet har godt av mennesker som er annerledes. I 2010 etablerte han Turbandagen i Oslo. Nå leder han arbeidet med mangfold, inkludering og tilhørighet i Schibsted.

Kriterier for nominasjon: 

  • For å få prisen må personen være utdannet ved Handelshøyskolen BI og ha oppnådd bred anerkjennelse for fremragende prestasjoner, kunnskapsformidling, eller frivillige bidrag til samfunnet gjennom anvendelse av sin BI-utdanning.
  • I år deler BI ut åtte "distinguished awards" som en ekstra markering for at BI har 80 års-jubileum. Seks deles ut i Oslo, og en deles ut på henholdsvis campus Trondheim 19. oktober og campus Bergen 8. november.
;
Du kan også se alle nyheter her.