-

Internship førte til fast stilling i en av Norges største bedrifter

29. november 2023

Dobbelt internship og gode resultater fra studiene sikret tidligere BI-student Isak Adserø en kreativ stilling i kommunikasjons- og markedsavdelingen til industrikonsernet Norsk Hydro.

Isak AdserøVåren 2022 fullførte Isak Adserø sin master i strategisk markedsføringsledelse ved Handelshøyskolen BI. Han jobber i dag som Marketing specialist i Norsk Hydro. Med global tilstedeværelse er Hydro et verdensledende aluminium – og energiselskap og blant Norges største organisasjoner. Selskapets kommunikasjon- og markedsavdeling fokuserer blant annet på å øke bevisstheten om virksomheten og skape oppmerksomhet om de bærekraftige tiltakene Hydro gjør. 

– I denne rollen jobber jeg blant annet med å markedsføre og kommunisere våre aluminiumsprofiler ut til et større publikum, og måten dette ofte gjøres på er ved å bruke våre kundesamarbeid som eksempel. Aluminium er et materiale du finner overalt i alle slags produkter, for eksempel i bilbransjen, møbler, bygninger og i mobiler og datamaskiner.

Isak jobber i forretningsdivisjonen Hydro Extrusions, som produserer såkalte ekstruderte aluminiumsprofiler. Forretningsdivisjonen er et av verdens største av sitt slag med over 100 produksjonsanlegg i over 40 land. Det gjør at det er bruk for ulike markedstiltak, og Isak er positivt overrasket over at det at det er mer rom for kreativitet enn han hadde forventet.

– Selv om det er strukturer og prosedyrer på plass, er det også stor grad av frihet til å tenke kreativt og løse problemer på nye og innovative måter. 

Isak sin kreative side har sammenheng med hans livslange interesse for musikk:

– Jeg ville bli Rockestjerne da jeg var liten. Det vil jeg egentlig fortsatt.

Gode forelesere en av styrkene ved BI

Muligheten til å kombinere den strategiske siden med den kreative er blant årsakene til hvorfor Isak fattet interesse for Markedsføring og videre valgte å ta både en bachelorgrad og mastergrad.

– Jeg følte på ingen måte at jeg var ferdig utlært etter bachelorgraden, og jeg hadde hørt mye positivt om masterprogrammet på BI.

Etter å ha fullført studiene trekker Isak spesielt frem foreleserne ved BI som en styrke:

– Alle foreleserne bidro på forskjellige måter, men noen skilte seg definitivt ut og ble en stor inspirasjon for meg. Foreleserne er uten tvil en av BIs store styrker, og jeg følte at absolutt alle virket engasjerte og inspirerende, sier Isak før han videre legger til:

– Hvis jeg må trekke frem én så vil jeg gjerne gi ros til Carlos Velasco som veiledet meg og min masterpartner med vår masteroppgave. Carlos spesialiserer seg på sensorisk markedsføring, et ekstremt spennende felt jeg hadde lite kunnskap om før jeg møtte Carlos.

Isak Adseø

Å ha hobbyer er viktig 

Isak sikret seg først plass i Norsk Hydros sommer internship-program, før han fikk et nytt internship ved samme sted gjennom BI. Til slutt ble han tilbudt en fast stilling hos selskapet:

– Jeg jobbet også deltid som konsulent hos Implement Consulting Group I ett år, og ett år hos Norsk Hydro. Selv om det var travelt, var det fullt mulig å balansere så lenge jeg holdt meg til gode rutiner. Det var utrolig givende å kunne anvende kunnskapen jeg lærte i praksis.

Gjennom både bachelor- og masterstudier har Isak brukt mye tid og fokus på å oppnå gode resultater. Den solide innsatsen ble belønnet med en «Beste student»-pris da han graduerte fra BI i fjor. 

Samtidig oppfordrer han alle studenter om å ikke bruke all tid på jobb og studier. Hobbyer er viktig. Selv har han aldri gitt fullstendig opp musikken og den store drømmen om å bli rockestjerne. 

– Å gi plass til andre ting å tenke på er viktig. Det hjelper deg også med kreative prosesser.

;
Du kan også se alle nyheter her.