-

BI alumni blant Norges største ledertalenter

19. desember 2023

De tidligere BI studentene Haakon Mølster og Anja Røkenes, dukker begge opp på E24s årlige kåring av landets største ledertalenter.

 Haakon Mølster og Anja Røkenes

For femtende året på rad har E24 anerkjent og hedret ledertalenter som markerer seg i næringslivet gjennom prisen «Årets ledertalenter». På årets topp ti-liste finner vi to tidligere BI-studenter: Haakon Mølster, Head of Marketing ved Story House Egmont, og Anja Røkenes, konsernregnskapsdirektør ved Storebrand. Kåringen peker ut de fremste lederne under 35 år i norsk næringsliv.

Begge to har utmerket seg innen sine fagfelt og har gjennom sine karrierer vært inspirerende ledere for sine kolleger. Både Haakon og Anja vektlegger spesielt evnen til å inkludere andre og at man ser på sine medarbeidere som en viktig forutsetning og ressurs for å være en god leder.

Haakon er stolt og beæret over å motta anerkjennelsen, og takker også sine kollegaer:

- Det er veldig gøy og stas å bli anerkjent på denne måten! Å få denne utmerkelsen utenfor min egen organisasjon gir en spesiell glede, forteller Haakon og legger til:

- Dette hadde jeg aldri fått til uten gode kollegaer, leder og en organisasjon som backer og heier!

Anja opplever det å være nominert til hovedprisen som en stor ære og oppnåelse av topp ti var over all forventning:

- Det har vært en veldig gøy og en lærerik opplevelse å være en del av E24 sine ledertalenter og jeg har både lært mye om meg selv, men også fått mye inspirasjon til veien videre.E24 Årets ledertalenter top ti

Anja har lært mye fra ledere og andre kolleger, og trekker spesielt frem to råd hun har med seg hver dag på jobb. Det første fikk hun fra BI-professor Jan Ketil Arnulf.

- Jan Ketil snakker om hvor utrolig viktig det er å være nysgjerrig og fokusere på kontinuerlig utvikling. Hvis du tenker at du er ferdig utlært er du ikke utlært, du er bare ferdig, sier hun, og legger til:

- Det andre rådet fikk jeg fra min leder, Lars Løddesøl, som sier at en sliten leder er ikke en god leder. For å kunne gi energi må man ha energi selv, så det er viktig å prioritere ting som gir deg påfyll og overskudd!

Haakon legger til:

- Det viktigste er å se folkene rundt deg, skjønne hva de trenger for å lykkes - og gi dem det! Skal du lykkes, så må du også vite hvor du skal. Som leder er det viktig å lytte til de rundt deg, samtidig som du også må stole på egne vurderinger.

Han mener man også må tørre å ta sjanser og hoppe ut i oppgaver som kanskje føles for store. At man lærer utrolig mye når man blir utfordret.

- Vær deg selv, men sørg også for å se hvem du opererer med - og hva de trenger.

 

;
Du kan også se alle nyheter her.