-

FT rangerer BI som den beste handelshøyskolen i Norge

4. desember 2023

Financial Times rangerer BI på 39. plass blant de 90 beste handelshøyskolene i Europa i «European Business Schools Rankings» for 2023.

BI gjør et byks på ni plasser fra i fjor, og er den nest beste skolen i Norden etter Stockholm School of Economics som ligger på 23. plass. Totalt er det åtte nordiske skoler som har fått plass på listen.

– Denne rangeringen viser at BI-studenter kan være sikre på at de får en av de beste handelshøyskole-utdannelsene i Europa. Rangeringen er viktig for oss for å tiltrekke oss de dyktigste studentene og de beste forskerne og foreleserne, og gir oss motivasjon til å kontinuerlig utvikle utdanningsprogrammene våre og heve konkurranseevnen vår i et internasjonalt utdanningsmarked i stor endring, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI.

Skolerangeringen fra Financial Times er en sammenstilling av fem programrangeringer Financial Times publiserer gjennom året: MBA, Executive MBA, Masters in Management, bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer.

Alle delrangeringene beregnes ut fra en rekke forskjellige indikatorer med lønn og lønnsvekst hos tidligere studenter som de viktigste kriteriene, i tillegg til blant annet karriereutvikling, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt grad av internasjonalisering i organisasjonen og blant studentene.

– Dette er blant de mest prestisjefylte rangeringene fordi den viser kvaliteten på og bredden av våre programmer sammenlignet med andre toppskoler i Europa, sier Spens.

Franske HEC Paris rangeres som beste skole for femte året på rad, mens London Business School beholder andreplassen foran IESE Business School.

Fakta

  • Financial Times rangerer hvert år de beste handelshøyskolene i Europa. European Business Schools Rankings er en samlerangering av de ulike delrangeringene på programnivå i løpet av året.
  • For å få full uttelling må skolen være med på alle de fem delrangeringene.
    Handelshøyskolen BI deltar normalt på alle rangeringer unntatt fulltids MBA, som skolen ikke tilbyr.
  • Dette er den 20. årlige rangeringen av Financial Times European Business Schools. Handelshøyskolen BI har deltatt de siste 14 årene.
  • Delrangeringene om MBA  Executive MBA og Masters in Management er vektet 25 prosent hver, mens Executive Open Programs og Executive Custom-programmer vektes 12, 5 prosent hver.
;
Du kan også se alle nyheter her.