-

Kombinerer faglig utbytte fra studier med interesser i kreativ drømmejobb

12. desember 2023

Tidligere markedsføringsstudent Mathilde Vatland, får bruk for bredden i utdannelsen sin i jobben som kommersiell rådgiver i Splay One Norge, hun sikret seg kort tid etter bacheloroppgaven var levert.

Mathilde Vatland
- Min rolle er å hjelpe våre kunder med deres tilstedeværelse i sosiale medier, og bygge broer mellom deres merkevare og målgruppen, ved å utvikle kreativt, engasjerende og relasjonsbyggende innhold og kampanjer, sier Vatland. 

Etter å ha fullført en bachelor i Markedsføringsledelse ved BI våren 2022 jobber Mathilde i dag som kommersiell rådgiver i Splay One Norge. Mathilde har alltid hatt stor interesse for forbrukeradferd, kommunikasjon og sosiale medier, som også var en av grunnene til at hun først ble interessert i å søke på stillingen. 

Splay One Norge er et nordisk kreativt content-byrå og influencer-nettverk som utvikler kanalstrategier, kampanjer, kreative konsepter og influencer marketing-strategier. 

Selv om hennes rolle går ut på å kombinere det strategiske inn mot det kreative, får hun også god nytte av både økonomi- og jusfagene hun hadde i løpet av bachelorgraden sin, og har blant annet fått ansvar med å lage budsjetter til kampanjer og mediekjøp.

- Det er også mange gråsoner man må forholde seg til når man jobber med sosiale medier og influencer marketing, så jeg får også godt utbytte av markedsrett og andre juridiske fag jeg har tatt, sier Vatland.

Ta muligheten til å få praktisk erfaring

Ved siden av studiene opparbeidet Mathilde seg flere relevante erfaringer fra blant annet internship ved Famme og deltidsjobb i markedsavdelingen ved BI. Dette ga henne verdifull arbeidserfaring, men også en mulighet til å finne ut hvilken retning hun ønsket å gå videre med innenfor markedsføring. 

- Under internshipet arbeidet jeg med digital markedsføring og Influencer Marketing. Der fant jeg fort ut at Influencer Marketing er et spennende fagfelt jeg ønsket å jobbe videre med.

Mathilde anbefaler derfor også andre studenter til å ta muligheter som dukker opp, slik som studentverv og deltidsstillinger ved siden av studiene.

- Dersom jeg skulle vært student igjen ville jeg søkt enda flere muligheter for praktiske erfaringer. Å prøve meg på ulike områder kunne gitt meg en bedre følelse for mine interesser og sterke sider tidligere i studieløpet.

 

;
Du kan også se alle nyheter her.