-

Lars Christian Bruno er årets beste BI-foreleser

14. desember 2023

Studentorganisasjonen BISO hyller BIs førsteamanuensis Lars Christian Bruno og kårer ham til skolens beste foreleser i 2023.

Lars Christian Bruno

– Lars Christian sin sterkeste kvalitet er hans evne til å forenkle og bryte ned fagene han foreleser i, med bruk av relevante og interessante eksempler som studentene kan kjenne seg igjen i. Han er ryddig, strukturert og en person som klarer å kombinere en solid faglig forståelse med like god formidling i klasserommet, sier Chris William Grostøl, BISO-president ved BIs campus i Stavanger. 

I begrunnelsen fra juryen får Bruno også skryt for å alltid stille godt forberedt og gi gode tilbakemeldinger, i tillegg til at han bidrar til at studentene føler seg komfortable med å stille spørsmål og ta kontakt utenfor forelesninger.

– Det føles veldig bra å motta denne anerkjennelsen fra studentene og jeg anser det som en bekreftelse på at det arbeidet jeg har lagt ned over tid settes pris på, sier vinneren selv.

Inspirert av gode og dårlige forelesere

Den populære foreleseren ved BIs campus i Stavanger mener han har en veldig enkel filosofi som foreleser. Basert på sine egne opplevelser som student lagde han en oversikt over hva de dårligste og de beste foreleserne gjorde.

– Som foreleser har jeg forsøkt å unngå det de dårlige foreleserne gjorde og vektlegge det som de flinkeste gjorde. Etter hvert som jeg har fått mer erfaring har jeg selvfølgelig bearbeidet dette, men jeg har hele veien forsøkt å holde meg innenfor de kriteriene der, forteller Bruno.

I klasserommet er han heller ikke redd for å ta upopulære valg overfor studentene sine.

– Målet har vært å alltid fokusere på det som fremmer studentenes læring mest. Ikke nødvendigvis de tingene som ville gjort meg mest populær, selv om det ville vært det enkleste, men da ville jeg ikke gjort jobben min. Det viktigste er at folk lærer noe, sier Bruno.

Enklere med tyngre fag

Tallfagene som Bruno underviser i, er tradisjonelt ansett blant de tyngre fagene på en handelshøyskole. Den beskrivelsen er ikke årets beste foreleser nødvendigvis helt enig i.

– På mange måter er det lettere, siden jeg selv er veldig komfortabel i disse fagene. Min jobb blir å oversette de faglige begrepene og med tallfag er det alltid lett å komme opp med nye eksempler og analogier, forklarer foreleseren.

BISO-president Chris William Grostøl og Lars Christian Bruno

Han opplever at mange studenter sliter med å forstå enkelte økonomiske begreper. For å motvirke dette jobber Bruno mye med å bruke analogier og eksempler som studentene kan kjenne igjen fra sin egen hverdag.

– I tillegg prøver jeg å snakke maksimalt 20 minutter i strekk. Da gir jeg de heller en oppgave, så de får en pause fra meg og samtidig tenkt litt selv. På et tidspunkt er det jo grenser for hvor lenge folk klarer å følge med på det du sier.

– Gode læringsøyeblikk

Bendik Meling Samuelsen, BIs prorektor for studier og programmer, gratulerer Bruno med en velfortjent anerkjennelse og roser samtidig studentorganisasjonen for valget.

– De beste skolene er avhengige av de beste foreleserne. Lars Christian er et ypperlig eksempel på en foreleser som gjennom å skape gode læringsøyeblikk i klasserommet evner å motivere studentene sine til å oppnå gode resultater. Vi er stolte kolleger og veldig glad på hans vegne, sier Samuelsen. 

;
Du kan også se alle nyheter her.