-

BI-studenter vant Econas norgesmesterskap i økonomi

21. mars 2024

BI-studentene Sander Nærum (25), Håkon Grønning (27) og Magnus Sollid (29) ble kåret til Norges beste økonomistudenter under NM i økonomi 2024, arrangert av Econa.

Vinnerne går siste året på Handelshøyskolen BI der de fullfører mastergrad i Finans. 341 lag var påmeldt årets NM og ti lag kvalifiserte seg til finalen.

– Vi er veldig stolte. Det å vinne med gode studiekamerater er stor stas og en fantastisk måte å avslutte utdanningen på. Vi jobber mye sammen på skolen og meldte oss på i siste liten. Tanken var «hva er det verste som kan skje», sier Sander Nærum.

Studentene fikk i oppgave å løse dagsaktuelle problemstillinger for samarbeidspartnerne i konkurransen, bestående av BDO Norge, Söderberg & Partners og Nordea.

Som beste lag i delfinalen fikk BI-studentene velge case først og gikk for Söderberg & Partners utfordring om hvordan selskapet gå frem for å lykkes med å etablere seg innenfor privat skadeforsikring med en ambisjon om årlig premieinntekt på 1 mrd. innen 2029.

Etter en nervepirrende konkurranse ble trioen som gikk under navnet «Oak Ocean» kåret som vinnere av juryen, som bestod av Martin Aasen, administrerende direktør i BDO Norge, Jan Kjetil Hvamstad, administrerende direktør i Söderberg & Partners, Anders Granstad, Deputy Head i Nordea Personmarked og Divya Bhatnagar, økonomisjef i Econa.

Læringsutbytte fra NM i økonomi dreier seg om stressmestring, problemløsning og samarbeid. Vi hadde kort tid på å løse en omfattende case, og samarbeidet oss imellom var ekstremt viktig for å kunne oppnå et godt produkt, sier Oak Ocean.

Viktig seier

I konkurransen kjempet de mot lag fra universiteter og høyskoler fra hele landet. BI-guttene påpeker at det er en god følelse å vinne, spesielt med tanke på hvor mange dyktige lag de konkurrerte mot.

– Vi har lest oss opp på selskapene og satt oss godt inn i nyhetsbildet. Strategien var å få god oversikt over dagsaktuelle saker, i tillegg til å ha tenkt på hvilke spørsmål juryen ville stille, avslutter Grønning.

Vinnerlaget ble tildelt en premie på 30.000 kroner.

;
Du kan også se alle nyheter her.