-
<--
Muligheter

FRA BI TIL TYSKLAND - OG VIDERE TIL RØROS

Se for deg en jente fra Ørsta på Møre. Hun er alltid glad, er ambisiøs og med en dialekt du ikke hører så ofte. Dette er Maria Engeseth.

Fra BI til Tyskland - og videre til Røros

Foto: Marit Langseth

Maria er 23 år og gikk i år ut fra bachelorstudiet i Internasjonal markedsføring. Siste året av bachelorstudiet tilbragte Maria på University of Mannheim i Tyskland. Vi har snakket med Maria om utvekslingsoppholdet og den spennende jobben hun fikk i Rørosregionens Næringshage da hun kom hjem. Og ikke nok med det – hun ble også kåret til beste student på Internasjonal markedsføring i 2019.


Litt om Maria:

  • Maria Engeseth, 23 år, fra Ørsta i Møre og Romsdal.
  • Studert: Bachelor i internasjonal markedsføring ved campus Bergen
  • Et års utveksling på University of Mannheim
  • Ferdig våren 2019
  • Jobb: Traineestilling i Rørosregionen Næringshage AS med ansvar for kommunikasjon og markedsføring.

 

Hvordan var det på utveksling i Tyskland?

På University of Mannheim i Tyskland er det et stort internasjonalt studiemiljø, høy kvalitet på universitetet og forelesere. Vi hadde mange gjesteforelesere fra store internasjonale selskaper, en mulighet man kanskje ikke får hjemme i Norge. Det var veldig gøy på utveksling til Mannheim, en by på størrelse med Bergen – men liten i tysk standard. Det var likevel mye som skjedde i byen og aktive studentforeninger med mange faglige og sosiale arrangementer. Tyskerne liker å stelle i stand store arrangementer, selvfølgelig med musikk og øl i liters mugger. Det var utrolig gøy å bli med på både Oktoberfest, Karneval og Frühlingfest. Det er noe som absolutt er verdt å få med seg, her er stemningen på topp.

Bilde av Maria

Da du kom tilbake til Norge fikk du jobb i Rørosregionens Næringshage. Kan du fortelle litt om det?

Rørosregionen Næringshage AS er et regionalt utviklingsselskap som skal bidra til sysselsetting og bosetting her i regionen. Næringshagen tilbyr bedriftsrådgivning, hjelp til utvikling av forretningsidéer, markedsplanlegging, prosjekt-beskrivelser, organisering av utviklingsaktiviteter, og prosessledelse. Gjennom ordningen «Fjelltrainee» finner vi unge og kompetente som kan bistå bedrifter i tjeneste vi tilbyr.

Etter studiene var jeg på utkikk etter fast jobb. Jeg søkt egentlig på stilling som fjelltrainee. Jeg var derimot så heldig at jeg ble ansatt i selve Næringshagen ettersom de trengte noen med markedsføringsutdannelse. Daglig jobber jeg med kommunikasjon og markedsføring, og bistår som prosjektmedarbeider på ulike prosjekter. Et kult prosjekt vi har jobbet med er «Kompetanseløft lokalmat – reiseliv». Det handler om hvordan man kan øke verdiskapningen. I tillegg til å få et kompetanseløft blant lokalmat-, og reiselivsnæringen i Holtålen og Røros kommune.

Har du noen tips til studenter som skal søke jobb?

Et tips fra meg til deg som vil ha jobb etter utdanning: søk på mange jobber! Still forbered til intervju ved å gå gjennom potensielle spørsmål i forkant. Ikke minst vis at du er motivert og at du har lyst på jobben. Husk at faglig kompetanse ikke alltid er viktigst. Hvordan du fungerer sosialt og om du passer inn i arbeidsmiljøet er minst like viktig. Om du synes Fjelltrainee programmet virker spennende, åpner søknadsportalen vår i desember!

 

Bilde av Maria med diplom

Hva synes du var det beste med å være student på BI i Bergen?

Det jeg husker best fra studietiden på BI i Bergen er engasjementet blant studentene. Spesielt når det kommer til det sosiale. Fadderuken var definitivt et høydepunkt både som fadderbarn og som fadder andre året. Når jeg var på utveksling i Mannheim savnet jeg faktisk eksamensperiodene på BI, tro det eller ei. Det er jo et slit når det står på. Til tross for det, var det virkelig motivasjon i seg selv å sitte sammen med studievenner og jobbe i grupper. Stemningen på BI frem mot eksamen er noe for seg selv.

Ellers så husker jeg arbeidet mitt som nestleder med økonomiansvar i BIS Charity. Hvor vi samlet inn bidrag til veldedige formål. Det var stas, og ikke minst sosialt. I tillegg var det stas å bli kåret til Beste student på Internasjonal markedsføring ved campus Bergen i 2019. Jeg var da så heldig å få tildelt stipend fra Mowi på 10.000. Jeg tror det kommer godt med etter et år utveksling i Tyskland.

Mer om RNH: Formål og arbeidsmetode
Studiet Maria gikk har nylig skiftet navn - les mer her: International Management