-
Jobb og karriere

Karrierepraten på BI

En podkast hvor alumni fra BI, næringslivsprofiler, og BIs egne forelesere og karriereveiledere deler kunnskap, innsikt og inspirerende historier som kan hjelpe deg om du skal finne drømmejobben eller ønsker å lykkes enda bedre i den jobben du har.

Hør alle podcast-episodene

Få innsikt relatert til karrierevalg, jobbsøkerprosessen og etterspurte ferdigheter. Finn ut hva jobbtittelene skjuler, hør alumners egne tanker om å være fersk på jobb og overgangen fra studiet til arbeidslivet.

Kontakt
Henvendelser til Karrierepraten kan rettes til Sigrid Opedal Lisæth: sigrid.o.lisath@bi.no

 • Karrieremuligheter i finans

  Hvordan er arbeidskulturen i finansbransjen? Hva er investment banking? Hva betyr market side? Kathrine Wettre og Ole Martin Bø har tilsammen hatt mange internships i finansbransjen, og deler sine erfaringer med oss. Vi får også høre om hvordan de gikk frem får å sikre seg jobbene, hva de fikk gjøre i løpet av sine internships, og hvorfor personlige egenskaper ofte får mye fokus i intervjuer i finans.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Tre jobbtilbud før fullført bachelor

  All erfaring er god erfaring, og enten så går det bra eller så går det over. Det er ikke alltid så lett å se når man står midt oppe i noe. Dette fikk BI alumni Siri Grindalen erfare, da hun på slutten av bachelorstudiet, etter både opp- og nedturer, stod med tre jobbtilbud, som alle i utgangspunktet krever mastergrad.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Del 2 Fra BI-studier til Alan Walkers team til investeringsfond i New York

  Yonas Aregai jobber i krysningspunktet mellom musikk og finans. Dette er del 2 av en samtale hvor vi får et innblikk i hvordan Yonas har tatt med seg kompetansen han har skaffet seg gjennom å jobbe med Norges største artister inn i finansbransjen, hvor musikkrettigheter er blitt et ettertraktet investeringsobjekt for stadig flere investeringsselskaper.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Fra BI-studier til management teamet rundt Alan Walker til investeringsfond i New York del 1

  BI alumni Yonas Aregai startet tidlig med å si ja til muligheter. I denne episoden tar han oss inn i økosystemet i musikkindustrien, hvor økonomisk forståelse, markedsføring og salg, og ikke minst evnen til å jobbe med kreative mennesker er viktig for at artisten skal nå ut.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Det du ikke visste om internship

  Hvordan er det egentlig å ha internship? Hvordan er det å jobbe med voksne folk, og kan du tilføre bedriften verdi når du ikke er ferdig studert? Vi har tatt en prat med Jørgen og Peder, som begge tok internship som en del av studiet. Hør hvorfor de valgte faget, hvordan det egentlig var, og hva de tenker nå i etterkant.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Hvordan kan du komme i gang med investeringer og hvorfor bør du være mer uredd i karrieren din?

  Er det forskjell på hvordan kvinner og menn investerer? I denne episoden tar vi en prat med investeringsrådgiver Maria Grøttum, om hennes tanker rundt likestilling i finansbransjen, hvordan vi ligger an med kapitalgapet og hva hun anbefaler for de som ønsker å investere.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Karrierepraten med Lise Klaveness

  Hvordan finner du mot til å snakke ut, også der stemmen din ikke er velkommen? Hvordan tørre å gjøre feil, være i rom du ikke er komfortabel i, og hvordan det å stå i det kan gi en erfaring og trygghet som gjør at du tar på deg en ny utfordring neste gang. Dette er mellom annet det vi har tatt en prat med presidenten i Norges Fotballforbund om.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Invester i deg selv og finn bredden i egen kompetanse

  Hva har skuespill og business til felles? Ghopi Prabaharan gikk all in for skuespillerdrømmen - så kom covid. Hør hvordan Ghopi utnyttet bredden i egen kompetanse, fant overføringsverdiene og benyttet sin unike tilnærming til å blant annet å bli stor på TikTok.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Hvorfor mener Didrik Dimmen at det er en no-brainer for karrieren din å jobbe i startup?

  Fra toppidrettsutøver til Flowmotion til reMarkable til Auk. Hør Didrik dele sine erfaringer fra en karriere innen startups, hva han har lært av suksesser og fiaskoer, og verdifulle tips til alle som ønsker å jobbe i en startup eller starte en bedrift selv.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Bacheloroppgaven som ble et gründereventyr!

  Lidenskap, motivasjon, hardt arbeid, risikovillighet og kreativitet. Dette er noe av det Hilde Wedø mener er avgjørende for å lykkes som gründer. Lite visste hun om hvilket gründereventyr bacheloroppgaven om Carma skulle bli, men hun hadde trua!

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Hvordan mestre caseintervjuet?

  Hva er det som testes i et caseintervju, hvordan kan man skjønne hva de er ute etter, og ikke minst hvordan kan man forberede seg for å gjøre et godt caseintervju og lande jobben? Julia Oswald søkte jobb som HR rådgiver i Bærum Kommune hos Minda Sofie Håan Aakre. I denne episoden forteller de om hvordan det gikk for seg.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Er det greit å bruke ChatGPT når du søker jobb?

  Ser rekrutterere når ChatGPT eller andre KI verktøy er brukt i søknadsprosessen? Er det juks og går søknadene rett i søpla, eller er det et verktøy man bør ta i bruk? Hva bør man tenke på da? Bente Norbye Lie og Amanda Marie Lund fra PwC deler sine refleksjoner rundt bruk av ChatGPT i søknadsprosessen på bakgrunn av sine erfaringer fra rekruttering.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Tør å skille deg ut når du søker jobb

  Utforsk flere retninger og sett deg inn i mulighetene som finnes på jobbmarkedet. Denne tankegangen, kombinert med hardt arbeid, research og initiativ, ble suksessoppskriften for alumni og merkesjef Sigurd Overskott. Hør hvordan han akselererte sin egen karriere inn i bilbransjen.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Skaffet seg jobb uten å søke

  Hvorfor ikke snu jobbsøkerprosessen litt på hodet? Nikolai Toverud valgte en litt annerledes fremgangsmåte da han skulle finne seg jobb etter studiene. Hør hvordan Nikolai identifiserte stillinger som genuint engasjerte ham, resonnerte med hans verdier og dermed skapte suksess for begge parter.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Fra kjelleren på BI til Obama

  Hør Christoffer Omberg fortelle historien om hvordan Oslo Business Forum startet i kjelleren på BI, hvordan det er å se at 3000 ledere årlig kommer til en konferanse du har skapt sammen med dine beste venner, og ikke minst BI’s kommunikasjonsdirektør Yngve Kveines røverhistorier om hvordan to 22 årige BI studenter troppet opp på hans kontor med de villeste ideer.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Bli rå på networking

  Nettverk byr på mange muligheter og kan også føre til jobb. Hør hvordan Steinar gjennom å legge en plan, være ærlig, trivelig og nysgjerrig, har fått kontakter og ideer som har gjort at han i dag er CEO i eget selskap, og hvordan han fortsetter å bygge nettverk til det beste for selskapet.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Nøkkelen til arbeidslivet

  Hør hvordan Silje fant stillingsannonsen som ropte på henne, hvorfor den traff henne, og hvordan internship spilte en viktig rolle da hun skulle søke seg fulltidsjobb.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Flue på veggen på caseintervju med BCG

  Hvorfor er det vanlig å møte på case i rekrutteringsprosesser? Hva burde du tenke på, og hvordan kan du forberede deg? I denne episoden gir Lars Dalsegg fra BCG oss innsikt i dette, og gjennomfører et realistisk caseintervju med Henrik Gregersen, student på BI.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Hvorfor mangfold, nysgjerrighet og læring er viktig i arbeidslivet

  Mangfold i arbeidsliv kan være utfordrende, men også avgjørende for å skape kreativitet, gode refleksjoner og ikke minst de beste løsningene. Hør hvordan Elisabeth Svendsen fra NHO og Arnhild Sivertsen fra Intrum Skandinavia mener mangfold, nysgjerrighet og livslang læring er viktig. Og hvordan dette jobbes med i NHOs lederprogram Female Future.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • 10 things you should know before stepping into your first job with BCG

  What work really is all about. As head of recruitment at BCG, Elina Serkedzhieva knows a lot about what students need to be aware of entering their first job, how you can plan ahead to be well prepared, and how to master a demanding job and still keep a good life work balance. 

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • AIs påvirkning på jobbsøking og arbeidsliv

  Hvilke konsekvenser har AI når man skal søke jobb? Er det juks å bruke, eller er det et verktøy som kalkulatoren og Google? Og hva skjer med arbeidslivet? Forsvinner jobbene, eller må vi bare lære oss å jobbe annerledes? Vi har tatt en prat med Kate Ingram og Vegard Kolbjørnsrud for bedre å forstå begrensningene og kvalitetene som ligger i bruk av AI i dag.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Fra drøm til virkelighet: skapte egen arbeidsplass

  Som gründer får man mange nei – men dette er bare et steg nærmere et ja. Gjennom hardt arbeidd, mye stå på-vilje, og en passion for å fremme kvinner i business realiserte Henriette drømmen om å skape sin egen arbeidsplass.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Fra intern til daglig leder på 6 år

  "Jeg har ikke gjort det før, men må bare prøve". Denne innstillingen ble suksessoppskriften som har gitt stadig nye muligheter for Karoline Pedersen, som i dag er sjef over sjefen.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Mennesket før business!

  Det sosiale aspektet er helt avgjørende for lønnsom vekst. Det hevder vår gjest Astrid Rønning Skaugseth, leder for SHE Community. Heldigvis har hun "steintrua" på de unge i arbeidslivet. Hør hennes refleksjoner om hva mangfold er og hvordan vi kan jobbe med det på tvers av generasjonene.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Hvordan er det å jobbe i PR- og kommunikasjonsbransjen?

  PR- og kommunikasjonsbransjen kan oppleves som litt mystisk. Vi har tatt en prat med Per Olav Myhre om hva de gjør, hvordan de jobber og hva som skal til for å lykkes i denne bransjen.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Må du ha en plan for karrieren din?

  Hør hvorfor fleksibilitet, nysgjerrighet og det å lytte og lære av andre ble avgjørende for å lykkes i arbeidslivet. 

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Tør å være frempå for å sikre deg drømmejobben

  Hvordan posisjonere seg for de gode jobbene? Hvilke ferdigheter er viktige? Og hvilken arbeidserfaring er relevant? Episodens gjest Iselin Songe-Møller startet sin karriere i Apple, og de siste årene har hun ansatt til og bygget opp en avdeling med over 100 konsulenter i Sopra Steria. Nominert av sine egne kollegaer er hun kåret til Årets organisasjonsutvikler.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Min drivkraft for å ta lederansvar

  Han har ledet både Equinor og Aker, her gir han verdifulle råd til andre som ønsker å bli en god leder, en god medarbeider, bli lyttet til, og få tillit i selskapet og bransjen. Helge Lund begynte sin karriere som rådgiver for Høyre og som konsulent i McKinsey, nå er han styreleder for BP og Novo Nordisk og jobber for investeringsselskapet Clayton, Dubilier & Rice i London.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Alle har vært ny en gang!

  Som nyansatt og nyutdannet er det lett å tvile på egen kompetanse. Kan du levere på det som forventes? Kan du nok? Og hva er det innafor å spørre om? Dette er noe tredjeårsstudentene Thea Emilie og Maiken fikk kjenne på da de tok internship hos BDO. Hør hvilke erfaringer de har gjort seg og hvilke anbefalinger de har til andre studenter og nyutdannede.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Hva baserer du karrierevalgene dine på?

  Konserndirektør Lars Erik Lund deler sine erfaringer om hva som er viktig for å ha en god karriere i det lange løp, at man må huske på hva som er viktig for en selv, og at du kan fortelle lederen din hvordan du egentlig har det – ledere har selv sine erfaringer som ikke er perfekte og vil sine medarbeidere vel.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Hvorfor dra på utveksling?

  Arbeidslivet ønsker kandidater med internasjonal erfaring. Dette var en av grunnene til at Maria Victoria valgte å dra på utveksling. Hør hva du bør tenke på før du velger destinasjon, og om hvilke fordeler et utenlandsopphold kan gi deg!

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Hvordan skille deg ut når du skal søke jobb i konsulentbransjen?

  Hva legger konsulenthusene vekt på når de skal ansette? Hva ser de etter i tester? Hvilke type case kan man møte? Hvordan skrive en søknad som skiller seg ut? Og hva er lurt å tenke på under jobbintervjuet? Dette har vi diskutert med Anna Rotevatn Sandvik, ansvarlig for Employer branding og nyansatte rekruttering i Deloitte, og Sverre Borchgrevink Starheim, siv.øk student ved BI og konsulent i StudConsult.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Storytelling som verktøy i jobbintervjuet

  Hvor starter du når du blir bedt om å fortelle om deg selv i et jobbintervju? Lær å overbevise med din historie!

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple Podcast

 • Hva er viktigst når man skal velge arbeidsgiver?

  Hvorfor er arbeidsmiljø viktig? Skal man gå for små eller store selskaper? Er tillit, fleksibilitet, kjemi og raushet blitt den nye valutaen i arbeidslivet?

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Nå frem med dine ord!

  Det spiller ingen rolle hvor godt budskapet ditt er hvis du ikke klarer å kommunisere eller formidle det. Vi gir deg konkrete tips til hva du bør gjøre for å bli god på muntlig formidling.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • LinkedIn ble veien til en internasjonal karriere

  Ikke la frykten stoppe deg! En enkel LinkedIn-profil og det å være åpen for mulighetene som dukker opp ble veien inn i selskaper som HP, LinkedIn og HubSpot.

   

  Hør på Spotify

  Hør på Apple podcast

   

 • Hvorfor velge offentlig sektor som nyutdannet?

  Om veien til jobb i offentlig sektor, viktigheten av nettverk og relasjoner i studietiden, det å ha troa på seg selv og ikke være redd for å feile.

  -Hør på Spotify

  -Hør på Apple podcast

 • Hvordan skaffe deg erfaring som arbeidsgiverne verdsetter?

  Hva kreves i arbeidslivet 2022? Hvordan kan du skaffe deg, og ikke minst sette ord, på ferdigheter og egenskaper som rekrutterere ser etter? Ofte har jobbsøkere mer erfaring enn de er klar over, relevant erfaring kan være så mye mer enn man først tenker. Her møter du student Pernille Wold Kaspersen, som har benyttet den muligheten studentforeningen på BI (BISO) gir til å skaffe seg bred erfaring, og Berit Viddal Tronslin, Talent Acquisition Director i Pexip som belyser temaet erfaring fra en rekrutter sitt ståsted.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Jobbkontrakter – Dette bør du vite før du undertegner

  Kan du trekke deg fra en signert kontrakt om drømmejobben dukker opp? Hva med ferie, overtid, bonus og klausuler? Vi har tatt en prat med Fredrik Riise, advokatfullmektig i Econa.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Siste karriereråd fra tidligere rektor Inge Jan

  Vi har tatt en prat med tidligere rektor Inge Jan Henjesand, på vei ut døren etter 8 år på BI. Hva gjør en rektor, hva er han mest stolt av og hvilke karriereråd vil han gi studentene?

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Slik mestrer du intervju!

  Om hva rekrutterer ser etter, og om hvordan du kan forberede deg til intervjuet. Hva er lurt å tenke på når man skal svare på spørsmål, og hva er de ute etter når de spør om du kan fortelle om deg selv? Hvilke typer case kan du få, hvordan mestre case og ikke minst gruppeintervjuer? Og hva er egentlig forskjellen på 1. gang og 2. gangs intervju? Alt dette har vi snakket med Kristin Ruud, Senior Vice President og Director of HR and Business Support hos Kongsberg Digital om.

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Derfor er nyutdannede gull verdt!

  Vi har snakket med BI Alumni Brage Krogsrud hvorfor han tidlig i karrieren fikk muligheten til å jobbe tett på ledelsen i Mesta, og om hvordan nyutdannede ansatte kan ta ansvar for gamle prosesser og gjøre de på nye og bedre måter. 

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Do it with passion!

  Når du brenner for det du gjør er du villig til å legge ned det lille ekstra for å lykkes! Hør hvordan Silje bygget opp Get Inspired til en verdi over 500 MNOK gjennom aktiv markedsføring på sosiale medier, og om hvordan Elli som nyutdannet overbeviste Silje om at hun er en å ha med på reisen.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Statkraft, Aker Solutions and Yara on career planning for the next frontier

  There are so many opportunities, what should be your career project(s), how do you know what to choose and in which direction to go? We have talked to no less than three experts on talent trends in the renewable/energy sector: Kate Ingram VP Global Attraction and Mobility at Statkraft, Tark Demirovic VP P&O at Aker Solutions, and Cromwell Ellie, VP Global DEI and Talent Management at Yara International.

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Bli verdens beste ansatt!

  Hvordan lykkes i jobben din? Og hvem har ansvaret for å gjøre deg god? Morten Kolek deler gode råd om forventningsavklaring, tidsbruk og fokus.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Lønn!

  Hva er riktig lønn for meg? Når kan jeg begynne å snakke om det? Hvor tøff kan jeg være? Hvilke andre goder kan jeg forhandle om? Vi har tatt en prat med Morten Kolek om den vanskelige lønnssamtalen. 

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Startup, fashion og bærekraft: Om konseptutvikling, investorer og Insta.

  For å bidra til en grønnere klesindustri startet Sarah Elise Gjemdal Skandinavias første pantebutikk for klær. Hør hennes reise fra ungdomsbedrift til butikker i både København og Bremen.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Fra hardcore økonom til IT konsulent og prosjektleder

  Ånor planla aldri å jobbe med IT eller ledelse, men valgte å gripe muligheten som dukket opp - og angrer ikke et sekund! Hør hvordan det er å jobbe innenfor konsulent- og IT-bransjen.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Sto først i køen da han skulle søke jobb etter studiene

  Verv, arbeidserfaring og internship bidro til at Ånor gjennom studietiden bygget seg en solid erfaring inn mot jobbsøk.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Rågode tips fra en som landet drømmejobben

  Mange studenter kjenner på tanker, bekymringer og press når man skal lande sin første jobb. Det gjorde også Aleksander Sveen. Hør hans refleksjoner rundt det å håndtere usikkerhetene jobbsøkerprosessen bringer, hvordan det er å være i sin første jobb, og hva det er nyttig å forberede seg på.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Karrierepraten med Kristin Skogen Lund

  Hva er den beste oppskriften på å få muligheter i karrieren? Om å finne sin vei i arbeidslivet og om å lære å kjenne sine egne (super)styrker for å skape et godt selvbilde. Konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund deler raust og klokt av erfaringer som nyutdannet og fra egen karriere.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Hva er det verste som kan skje?

  Gründerne Hans-Peter Sperre og Harald Greiff tok sjansen og gikk fra trygge jobber til en spennende gründertilværelse.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Alt du trenger å vite om tester du møter i jobbsøk

  Hvordan kan du best forberede deg på tester brukt i rekruttering? Hvilke tester kan du forvente å møte? Espen Skorstad er grunnleggeren av Cut-e (nå AON) og ekspert når det kommer til bruk av tester.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Bli ekspert på LinkedIn del 2: Hvordan fremstå attraktiv i jobbmarkedet

  BI student Joakim With og Carats Espen Grimmert er gjester og diskuterer hvordan du kan engasjere deg, være raus med andre og vise hvem du er. Vi lærer hvordan vi kan få hjelp av LinkedIn’s algoritmer og at vi ikke kan trå veldig feil.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast 

 • Bli ekspert på LinkedIn del 1: Slik bytter du nettverk og lærer enormt mye

  Hvem bør du knytte kontakt med og hvordan gjør du det? Hva betyr det å «røkte» nyhetsfeeden din ? Espen Grimmert gir gode tips til hvordan du kan benytte LinkedIn som et karriereverktøy.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Rekruttering med IKEA

  Hør på BI alumni og ansvarlig for rekruttering og talent hos IKEA Siri Brenden Berg og BI foreleser Elin Akre Trønnes dele sine perspektiver om HR som arbeidsplass og fag.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Kom deg ut!

  Vegard valgte å dra på utveksling som en del av studiet. Dette skulle vise seg å bli starten på en karriere i utlandet, og et valg som ga han muligheter han ikke hadde fått i Norge.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Grip muligheter – du vil ikke angre!

  Karen jobber som prosjektleder, foredragsholder og coacher caselag. Hun har jobbet som konsulent, i privat- og offentlig sektor, studert hjemme og i utlandet.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Hvordan få til det du vil - og ha det bra på veien?

  Ekspert på selvledelse Elin Akre Trønnes deler strategier for hvordan vi kan komme dit vi vil, i studiet, i arbeidslivet eller i privatlivet vårt.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Hvordan kan DU skille deg ut?

  Rekrutterer John-Arne Garmann deler tips for hvordan lykkes i et brennhett arbeidsmarked og hva han ser etter hos en jobbsøker!

  - Hør på Spotify
  - Hør på Apple podcast

 • Det er DU som har peiling

  Om å stole på egen kompetanse, bygge sin egen merkevare og ta det du har lært på studiet ut i livet. Oda Monsen troppet opp på jobbintervju med ferdig markedsplan.

   

  - Hør på Spotify 
  Hør på Apple podcast

 • Jeg vil bli leder!

  Hege Janson Skogen er ambisiøs, utålmodig og liker å bli utfordret. Hør hvilke muligheter dette har gitt henne på reisen mot lederrollen -  gjennom blant annet traineeship, podkast og mentoring.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple podcast

 • Karriereprat med Anita Krohn Traaseth

  Fra trainee til CEO - Om å rekke opp hånden, søke råd, våge å være litt utradisjonell, jobbe hardt og om å gi tilbake.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Vi tar pulsen på arbeidsmarkedet!

  Hvordan ser arbeidsmarkedet ut nå? Ansetter bedrifter igjen etter ett år med pandemi? Hvilke egenskaper etterspør arbeidsgiverne etter i 2021? Vi har snakket med Christopher Ringvold i finn.no om dette.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Hvordan skille deg ut som jobbsøker?

  Hør Ian Jenkins’ råd for hvordan du kan sikre deg jobben ved å snu litt om på hvordan du tilnærmer deg bedriften.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Fra 0 til 34 intervjuer på 5 uker

  Tidligere BI student Ian Jenkins deler med oss hvordan han ved å gjøre en liten tvist på sin jobbsøking gikk fra 0 til 34 intervjuer på bare 5 uker.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Rekruttering med McKinsey

  McKinsey deler hvordan de går fremfor å finne kandidatene som har best potensiale til å prestere godt i jobben.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Fra CV til jobb

  Et overblikk over hva du kan møte i en rekrutteringsprosess - hva du må forberede deg på for å lykkes i å lande jobben.

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Karriereprat med Nicolai Tangen

  Hør oljefondsjef Nicolai Tangen dele perspektiver som hjelper deg å lykkes, samtidig som du får det mye gøyere i livet.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Kjenn din merkevare, vinn jobben

  Din personlige merkevare – den unike miksen som bare du har. Lær hvordan du kan skille deg ut i mengden av jobbsøkere.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast 

 • Internship – en super læringsarena!

  Hvordan kan du prøve ut om jobber er riktig for deg, lære og feile på et trygt sted, og samtidig komme i posisjon for jobb etter studiet?

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast

 • Hvordan angripe et utfordrende jobb marked?

  Ina Hjetland fra Manpower deler sine tips på hvordan studentene bør angripe et utfordrende jobb marked.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Apple Podcast