Kurs bachelornivå

Risk and Insurance

Programmet gir en bred innføring i forsikringsnæringens plassering og betydning i det norske samfunnet. Du får også god innsikt i risikohåndtering, og hvordan erstatningsrett og forsikringsrett anvendes i praktisk arbeid.

Hvorfor Risk and Insurance?

Programmet gir deg en oversikt over forsikringsnæringen. Her gjennomgås regelverk, sammensetningen av selskapets investeringsstrategi og hvordan resultatregnskap og balanse i et årsregnskap skal forstås. Du får kunnskap om hvordan en forsikringsavtale utarbeides, hvilke risikoer som omfattes og hvordan premien er beregnet. Du lærer også om prosessene en bedrift bør gjennomføre når den er utsatt for en risiko og om teknikker som setter deg i stand til å kunne lede risikohåndteringsprosesser.


Risk and Insurance består av følgende fire kurs:

NB! Risk and Insurance er under avvikling. Vi tilbyr derfor ikke lenger alle kursene som inngår i ordningen. Har du spørsmål rundt dette, ta kontakt med Sanda Hajic (sanda.hajic@bi.no).


Du velger selv hvilken rekkefølge du ønsker å ta kursene i. 

Du søker på de enkelte kursene, og du kan søke om vitnemål for fullført bachelorprogram når alle kursene er fullført og bestått. Godkjent bachelorprogram kan inngå i graden Bachelor of Management.


Hvem passer programmet for?

Risk and Insurance vil være spesielt aktuelt for beslutningstakere, ledere og andre som ønsker å få en oversikt over økonomiske sammenhenger i selskapet og næringens posisjon i samfunnet.

"Risk and Insurance har vært nyttig og relevant i forhold til min jobb som produktrådgiver. For meg gir det en ekstra stor verdi at kurset inngår i en bachelorgrad, og jeg ser frem til å ta fatt på neste kurs på BI."

Charlotte Tangedal Vegel

Senior Produktrådgiver, Tryg

KONTAKT OSS

Har du spørsmål til dette kurset? Eller er du usikker på hvilke kurs eller studier som passer for deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

NYTTIGE LENKER

Praktisk informasjon

Risk and Insurance består av fire kurs med til sammen 30 studiepoeng. For å ta Risk and Insurance kreves det at du har god kunnskap om forsikring, og vi anbefaler at du enten har Forsikringseksamen eller en autorisasjonsutdanning før du starter.

Du må gå direkte til hvert kurs for å søke.