-
Utdrag fra kursbeskrivelse

Jus og forhandlinger

Introduksjon

Kurset er et programkurs for bachelorstudiet i Retail Management og er tilpasset de læringsmål som er satt for dette studiet. Kurset er inndelt i følgende hoved emner:

  • Jus
    • Innføring i kontraktsrett.
    • Kjøpsrett, derunder internasjonal kjøpsrett og internasjonale betalingssystemer
    • Arbeidsrett
    • Leie av næringslokaler
    • Agentavtaler, franchiseavtaler og distribusjonsavtaler
  • Innføring i forhandlinger

Kursets innhold

Generell kontraktsrett

  • Innføring i grunnleggende generell kontraktsrett
  • Gjennomgang av kontrakters regulering av partenes rettigheter og plikter og av rettsvirkninger av mislighold av kontraktsforpliktelser
  • Innføring i kontraktsinngåelser og kontraktsforhandlingsprosesser
  • Innføring i kontraktsutforming og bruk av standardkontrakter
  • Kort gjennomgang av sentral engelsk kontraktsterminologi

Kjøpsrett, derunder internasjonal kjøpsrett og internasjonale betalingssystemer.

  • Innføring i kjøpsloven og gjennomgang av typiske kjøpskontrakter mellom næringsdrivende
  • Innføring i internasjonal kjøpsrett og bruk av internasjonale standardkontrakter for kjøp
  • Gjennomgang av Incoterms (Internasjonale standardklausuler om regulering av selgers og kjøpers ansvar for transport, forsikring, lagring, fortolling, m.v. av de kjøpte varer.)
  • Kort innføring i betalingssystemer ved internasjonal varehandel
  • Innføring i sentrale arbeidsrettslige spørsmål
  • Innføring i sentrale spørsmål i tilknytning til leie av næringslokaler

Forhandlinger.

  • Innføring i sentrale utfordringer knyttet til forhandlinger
  • Fordelings, integrasjons og flerpartsforhandlinger
  • Mekling og konflikthåndtering i forhandlinger
  • Internasjonale forhandlinger

Forbehold

Dette er et utdrag fra den komplette kursbeskrivelsen for kurset. Dersom du er aktiv student på BI, kan du finne de komplette kursbeskrivelsene med informasjon om bl.a. læringsmål, læreprosess, pensum og eksamen på portal.bi.no. Vi tar forbehold om endringer i denne beskrivelsen.