-
Læringssenteret

Padlet

Padlet er som en digital oppslagstavle. Den kan fungere fint for å drive brainstorming eller annen diskusjon og refleksjon med en klasse eller i et auditorium.

I Padlet kan en poste et ubegrenset antall digitale notater. Under teksten kan en lime inn en lenke. Ved å legge inn en lenke til for eksempel ett bilde, vil bildet vises på Padlet. Ved å lenke til lydfiler eller video vil en medieavspiller bli satt inn. Dette gjør at Padlet også er et multimedieverktøy.


Kom i gang
Gå inn på www.padlet.com. Fra hovedsiden trykker du på “Create something”. Du kan opprette en konto (Sign up) for å få flere muligheter, men det trenger du ikke - du har mange muligheter uten en profil. Registrering på nettstedet gjør at du kan lagre veggen din, sette opp “notifications” og bruke modereringsverktøyene. Padlet er gratis og studentene trenger ikke å logge seg inn. De trenger bare link til tavlen du har laget.

Veggen opprettes automatisk. Det finnes en rekke muligheter du kan benytte deg av for å designe siden etter ditt ønske. I menyen på høyrehånd finner du alle funksjonene. Slik ser menyen ut: