-
Læringssenteret

Microsoft Lync

Lync er en kommunikasjonsplattform som lar deg jobbe mer effektivt og samarbeide med kollegaer gjennom virtuelle møter med tale, video, lynmeldinger, nettmøter og deling av dokumenter. Alle på BI har Lync installert på sin PC.

Brukes til: lynmeldinger, telefonsamtaler og videomøter internt på BI, og med andre som har Lync installert. Opptil 250 personer kan delta i et Lync-møte. 

Utstyr: For en telefonsamtale trenger man en mikrofon og en høyttaler, og for en videosamtale trenger man en mikrofon, en høyttaler og et videokamera. De fleste av BIs datamaskiner har både kamera, mikrofon og høyttaler bygget inn. Utstyr kan også lånes av IT helpdesk.

Installering: Alle BI-ansatte har tilgang til Lync og du trenger derfor ikke å installere programmet.

Hvor finner jeg Lync?
Dersom du ikke har tatt i bruk Lync før, finner du det under Start-menyen ved å skrive inn «Lync» i søkefeltet.

 

Når du først har åpnet Lync en gang, vil du automatisk bli logget på neste gang du starter datamaskinen din (dette kan endres under  Tools -  Options – Personal – «Automatically start Lync when I log on to Windows»)

Finn og legg til kontakter
Søk opp kontakter i søkefeltet, høyreklikk på navnet og velg «Add to Contact List»

Du kan også søke opp kontakter ved å velge «Add a Contact»-ikonet.

 

Her kan du også opprette grupper dersom du for eksempel vil ha en gruppe for din avdeling og en for et prosjekt (velg «Create a New Group» og skriv inn et navn på gruppen). Du kan dra og slippe inn kontaktene i gruppen.

Send en lynmelding (chattefunksjon)
Dobbeltklikk på personen du ønsker å chatte med og lynmeldingsvinduet dukker opp.

Skriv inn meldingen din i tekstfeltet og trykk Enter.

 

Her kan du endre samtale til en telefon- eller videosamtale, dele innhold (skjermen din, Word-dokument, bilde og så videre) eller invitere flere personer inn i samtalen.

Hvordan ringe og motta en telefon- og videosamtale
Sett musepekeren over den kontakten du ønsker å ringe til og velg telefon- eller videokamera-symbolet. Da skal det automatisk ringe opp til mottakeren.

 

Når noen ringer deg, dukker det opp et varslingsvindu på skjermen din. For å ta telefonen, klikker du hvor som helst på bildet. Dersom du ønsker å ignorere samtalen, velger du «Ignore».

 

Delta i et Lync-møte uten å ha Lync
Det er mulig å delta i et Lync-møte uten å ha Lync installert. 

Gå tilbake til: