-
Læringssenteret

Skype

Med Skype kan man utføre telefon -og videosamtaler med sin egen PC. Programmet gjør at alle som har Skype installert kan snakke med hverandre, både gjennom tale og video, helt gratis.

Så fremt man har internettilgang, kan man benytte tjenesten uansett tidspunkt og hvor du befinner deg i verden. Man har også mulighet til å ringe mobil- og fasttelefoner i Norge og utlandet via Skype. Dette er derimot ikke gratis. 

Skype kan brukes til å samarbeide med kollegaer eller andre kontakter. Opptil 25 personer kan legges til i samtalen.

Brukes til: veiledning, videosamtale.

Utstyr: For å bruker Skype trenger du en mikrofon, en høyttaler og et videokamera (dersom man ønsker å benytte seg av videotelefoni). De fleste av BIs datamaskiner har både kamera, mikrofon og høyttaler bygget inn. Utstyr kan også lånes av IT helpdesk.

Installering
Skype er ikke automatisk installert på din BI-maskin. Installasjonen må derfor gjøres manuelt (se veiledning nedenfor).

Naviger til Skype sine hjemmesider (http://www.skype.com/no/) og klikk «Skaff deg Skype».

 

Deretter velger du hvilken enhet du ønsker å installere Skype på (i dette tilfellet en datamaskin), laster ned programvaren, og følger installasjonen.

Under installasjonen vil programvaren veilede deg gjennom nødvendige steg for å sørge for at mikrofon og kamera (tilkoblet eller innebygd) fungerer slik det skal.

Opprette Skype-konto
Du kan opprette en Skype-konto før eller etter du har installert Skype. Det er gratis å opprette en konto, og du kan også bruke din Microsoft- eller Facebook-konto dersom du ønsker det.

Legge til kontakt og starte en samtale
Start opp programmet og logg inn. Bruk søkefeltet og skriv inn Skype-brukernavnet til vedkommende du ønsker å kontakte (det er også mulig å bruke navn, men merk deg at det kan være flere personer med samme navn). Deretter kan du velge å legge til brukeren i kontaktlisten din (dette er lurt hvis du skal kontakte vedkommende flere ganger), eller kontakt personen ved å trykke på telefon- eller videokamerasymbolene. Det er mulig å endre mellom vanlig samtale og videosamtale også etter du har kontaktet vedkommende.

Avslutt samtalen ved å trykke på det røde telefonsymbolet.

Lær mer
For å lære mer om Skype kan du benytte deg av følgende lenker:

Hva er Skype?
De ulike funksjonene

Gå tilbake til: