-
Læringssenteret

Video

Det finnes mange måter å lage undervisningsvideoer på. Her viser vi noen måter du selv kan lage enkle videoer til studentene dine, og hvordan du går frem dersom du vil se på mulighetene for proffproduksjon av video.

Streaming og proffproduksjon av video

Mange ønsker å streame forelesning eller få laget profesjonelle videoer til ulike formål.

Streaming
Streame forelesning, stort møte eller annet? Kontakt Læringssenteret for å diskutere mulige løsninger.

Husk at dersom dere skal ha en mindre videokonferanse har BI flere rom tilgjengelig med videokonferanseutstyr, som kan bookes gjennom rom-finneren i Outlook, eller dere kan låne eksternt utstyr til å koble opp mot Skype for Office / Lync.

Profesjonell video (high-end produksjon)
Kommunikasjonsavdelingen og Læringssenteret jobber i mange tilfeller sammen om større prosjekter. Kontakt dem for å høre om muligheter.

Lag video selv

Det finnes mange måter å lage undervisningsvideoer på. Her viser vi noen måter du selv kan lage enkle videoer til studentene dine.

Selvbetjent videostudio (BI Nydalen, A4i-069)
Her kan du filme forelesning, powerpoint, dele skjerm, bruke dokumentkamera etc. Faculty Helpdesk bistår deg i bruk av rommet, og videoen ferdigstilles av redigeringsteamet i etterkant.

Camtasia studio
Camtasia et enkelt program som lar deg lage video på kontoret med din egen laptop. Gi det litt ekstra piff med et eksternt kamera og mikrofon. Faculty Helpdesk hjelper deg med å komme i gang.

Mobiltelefon
Det integrerte kameraet i mobiltelefonen din kan også brukes til å lage korte videosnutter. Det er viktig å unngå for mye bevegelse og for mye bakgrunnsstøy når du filmer. Fordelen med å bruke mobiltelefonen er at du nesten alltid har den tilgjengelig - og at også studenter enkelt kan lage egne videoer med samme teknologi.

MoveNote

Movenote app

Office Mix
Office Mix er et tillegg til PowerPoint, som enkelt kan brukes til å lage og dele interaktive videosnutter. Vanlig video, digitalt blekk og spørreundersøkelser er bare noen av mulighetene som finnes.

Adobe Connect
Har du allerede prøvdt ut webinar i Adobe Connect? Husk at du også kan filme det du går gjennom og bruke Adobe Connect til å lage undervisningsvideoer uten å ha noen studenter pålogget webinarene dine. Les mer om webinarer her.

Selvbetjent opptaksrom på campus Oslo

Du kan reservere og bruke vårt selvbetjente opptaksrom i Nydalen, A4i-069. Her er det enkelt å lage dine egne opptak som for eksempel kan brukes til omvendt undervisning eller som en oppsummeringsvideo før en eksamen.

Opptaksrommet har et dokumentkamera, en mikrofon, et crestron-panel
(hvor du velger kilde) og en monitor. Ta med PC-en din.

I opptaksrommet kan du filme en forelesning, vise powerpoint, dele skjerm, bruke dokumentkamera etc. Faculty Helpdesk bistår deg i bruk av rommet, og videoen ferdigstilles av redigeringsteamet i etterkant.

Dersom du ønsker å redigere videoen selv, kan du få filen og bruke PC-ene som er plassert i senteret. Her kan vi hjelpe deg med å komme i gang med redigeringen, dersom du har behov for det.

Utstyret i opptaksrommet gjør det enkelt å veksle mellom kildene du ønsker å ta opp. Det er raskt å veksle mellom de forskjellige skjermene, blant annet dokumentkamera, PC/pad og video, og lyd.

Booking
Du kan reservere rommet selv ved å søke opp "Videostudio selvbetjent A4-069" i kalenderen. Du kan også sende en mail til LL-support@bi.no dersom du har spørsmål. Rommet i Nydalen kan bookes av BIs fast ansatte ved byggets åpningstid, det vil si mandag til fredag kl. 07:30-21:30 og lørdag og søndag kl. 08:00-18:00. Dersom du skal bruke rommet utenom Læringssenterets åpningstider, mandag til fredag 09:00-15:00, anbefaler vi deg å komme innom på forhånd for å få en kort introduksjon til bruk av rommet.

Skjema for avtale for opptak
De som bruker opptaksstudioet vårt, må fylle inn et avtaleskjema. Det er et skjema som opphavsmann (du) må fylle ut og undertegne (sette kryss). Dette skjemaet må vi ha utfylt før vi eventuelt legger det ut på medieportalen vår, 23video. Du finner skjemaet i papirformat i studioet. Lever det til Læringssenteret (vi har en postkasse i gangen kan legge det i utenom arbeidstid).

Crestron-panelet: du kan du velge hva som skal tas opp: dokumentkamera, PC, kamera eller en miks av de ulike kildene. Det er enkelt å trykke på record, pause og stopp.