-
BI Podkast

Oppgradert

Bli smartere med Oppgradert - Flinke folk forklarer verden ved hjelp av forskning

Alle episoder

Lær om alt som er gøy å kunne noe om. La oppgraderingen begynne!

Sesong 2

 • Fritt frem å ytre dritt?

  Alle kan ytre seg i kommentarfeltet, men bør alle slippe til? I studio har vi med oss Tor Bang fra BIs Institutt for kommunikasjon og kultur, og Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Vi snakker om hvorfor mediehus har valgt å stenge kommentarfeltene og hvorfor Stavrum syns det er bedre å få drapstrusler på mail.

   

  - Lytt til episoden

 • SMARTE forretningsmodeller, hva er det?

  En forretningsmodell handler om hvordan en virksomhet skaper og kaprer verdi. Sammen med Martin Schutt, CO-Founder av Askeladden, og Peder Inge Furseth professor innen forretningsutvikling og forretningsmodeller på BI, snakker vi om hvordan lage smarte forretningsmodeller.

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Acast

 • Vi trenger flere kvinnelige gründere

  Norge har færre kvinnelige grundere enn andre europeiske land. Hva skal til for at flere kvinner tar gründerspranget?

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Acast

 • Kan man flørte på jobb?

  Flørting kan oppleves som at noen ser deg og liker det de ser. Sammen med Øyvind Kvalnes, professor på BI ved Institutt for ledelse og organisasjon, og Fanny Duckert professor i psykologi og klinisk spesialist snakker vi om hvordan flørting kan brukes på en positiv måte på jobb. Men klarer vi å flørte med måte?

   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Acast

 • Hvorfor er bærekraftig forbruk så vanskelig?

  Hva som er bærekraftig, endrer seg stadig. Derfor er det vanskelig å vite hva som er gode valg. Sammen med Sigrun Syvverud, CEO av Fjong og Tarje Gaustad fra BIs Institutt for markedsføring snakker vi om hvordan vi som forbrukere har et ansvar å endre oss. Hva bør vi gjøre for å blir mer bærekraftige i hverdagen?
   

  - Hør på Spotify

  - Hør på Acast

Sesong 1

 • Hvordan jobber Oljefondet med å påvirke selskapene de eier?

  Norge eier 9000 selskaper i verden gjennom Oljefondet. I denne episoden vil vi å forstå hvordan Oljefondet kan påvirke verden til å bli et bedre sted. Med Carine Smith Ihenacho som er direktør for eierskap og etterlevelse i Oljefondet, og Tore Bråthen professor i forretningsjus, skal vi forstå hvordan eiere utøver sin eiermakt og hvordan de gjør det på en ansvarlig måte.

  Hør på Spotify

  Hør på Acast

 • Hvordan jobber bedrifter med bærekraft?

  Bedrifter kan jobbe bærekraft på flere måter. I denne episoden forklarer Per Espen Stoknes den grønne vekst trappen som er et strategisk verktøy for hvordan bedrifter kan bli mer bærekraftige. Signe Bunkholt Sæter deler hvordan Norgesgruppen jobber med grønn vekst gjennom miljøvennlige lokaler, produktplassering og emballasje. 

  - Hør på Spotify

  - Hør på Acast

 • Hvilke ferdigheter blir viktig i fremtiden?

  I konkurransen med kunstig intelligens og roboter har vi mennesker et sterkt fortrinn, følelser. BI-forsker og psykolog Per-Magnus Thompson mener at emosjonelle ferdigheter blir ekstra viktig i fremtiden. Sammen med Kathrine Aspaas, finansjournalisten som nå er emosjonell styrketrener på heltid, er de gjester i podkasten Oppgradert. De to deler tips om hvordan du kan bli god på følelser.

  - Hør på Spotify

  - Hør på Acast

 • Er dagens ledere klare for å lede de unge?

  Hva er ledelse og har forventingene til ledelse endret seg over tid? Vi snakker med BI-forskerne Cecilie Asting og Anne Berit Swanberg for å finne ut om hvilke forventninger unge har til dagens ledere. Mens den kjente næringslivslederen Anita Krohn Traaseth deler sine tanker om ledelse gjennom tidene.

  - Hør på Spotify
  - Hør på Acast

 • Hvordan tjene penger samtidig som vi tar vare på jorden?

  Noen investerer i aksjer, andre i fond og i det siste er det også mange som er nysgjerrig på bitcoin. I denne episoden snakker vi med Jeanett Bergan fra KLP og Espen Henriksen fra BI om hvordan vi kan investere på en grønn måte.

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Acast

 • Slik når du dine mål

  Syns du det er vanskelig å nå dine mål? Kari Kværner er lege, professor i innovasjon, grunder og forfatter. Hun kan åpenbart kunsten å sette seg mål og nå dem. Her får du rådene som leder deg dit du viI!

   

  - Hør på Spotify
  - Hør på Acast

Innspill

Har du innspill på temaer, kommentarer eller spørsmål til våre gjester. Tør du å utfordre oss? Vi vil høre fra DEG!

Om podkasten

BI-studentene Marte og Gloria har tatt oppdraget med å finne ut hvordan forskning blir brukt ute i verden, slik at alt det du ikke vet, men lurer på, blir besvart. Vi snakker med forskere og eksperter fra ulike sektorer og bransjer.

Bli med på reisen du også - se videosnutter, hør podkastepisodene og kom gjerne med tips og kommentarer!